Predstava

DRVLJACI, Kazališna družina Pinklec, Čakovec, Republika Hrvatska (11+)

17. rujna 2023
18:00

Opis programa:

nedjelja, 17. rujna; 18.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 11+; 50 minuta; hrvatski

DRVLJACI

Djetetu je najprije potrebna briga i njega. Zatim se javlja potreba za pričom. Potreba za pričom ostaje do kraja čovjekova života. Pričanjem priča razumijemo se, učimo, spoznajemo sreću i podnosimo nesreću. Priče nam omogućuju da izađemo iz svojih okvira i sagledamo svoj život iz drugog kuta. Jedna od tih priča je priča o Drvljacima, malim bićima koja žive na, naravno – drvetu, odnosno stablu. Priču o Drvljacima sigurno još niste čuli, a prvi je put sluša i jedan Sin jednog Oca. Taj Sin i taj Otac nalaze se u jednom kazalištu, točnije u skladištu za kostime, još točnije – u bunkeru.

Otac, u maniri pripovjedačice Šeherezade, pripovijeda Sinu priču o Drvljacima ne bi li mu smetnuo s uma nadolazeću životnu opasnost. Hoće li Otac, kao i Šeherezada, uspjeti u svojoj namjeri da spasi Sina pričom? Hoće li Otac Sinu uspjeti smetnuti s uma nezamislivo stanje, ratno stanje u kojem se nalaze? Hoće li čak i u takvom okruženju uspjeti objasniti važnost pacifizma u suprotnosti s nasiljem? I je li pacifizam uvijek pravi izbor?

Šeherezada je u svojem pripovijedanju uspjela spasiti živote, ali se za svoj uspjeh mučila tisuću i jednu noć i dan – a naš Otac nema toliko vremena – on za svoju priču ima samo jednu malu noć, toplu i strašnu.

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC, ČAKOVEC, REPUBLIKA HRVATSKA

Kazališna družina Pinklec profesionalno je kazalište za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan.

Kazališna družina Pinklec kreira predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, koje govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. Time im omogućavamo da u slojevitoj, edukativnoj i maštovitoj kazališnoj estetici pronađu miran kutak djetinjstva, da razvijaju kreativnost, maštu, kulturu javnog nastupa i komuniciranja te da stječu kulturne navike.

theatrepinklec@gmail.com

www.kdpinklec.com

Detalji

Autori teksta: Vanja Jovanović, Patrik Gregurec

Redatelj: Vanja Jovanović

Dramaturg: Patrik Gregurec

Likovnost predstave: Alena Pavlović

Oblikovanje svjetla: Vanja Jovanović

Autor glazbe: Šimun Matišić

Igraju: Karolina Horvat /Ena Jagec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Bruno Kontrec

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

17. rujna 2023.
18:00

Galerija