Predstava

TUNJA*, UO Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, Republika Hrvatska (3+)

17. rujna 2023
18:00

Opis programa:

nedjelja, 17. rujna; Glazbeni paviljon Zrinjevac; 18.00 sati; 3+; 35 minuta; na hrvatskom

TUNJA

Dječak Tunja, pomalo neobičan, živi sa svojim još neobičnijim prijateljima. Kako provode dane? Kakve veze prasac ima s kukurikanjem? Kako popraviti razbijeno jaje? Kako biti prijatelj sa Suncem? I kako steći nove prijatelje? Zašto je dobro biti malo drugačiji od drugih? Sve to, a i ponešto još, ispričat će nam i pokazati nasmijani protagonist ove predstave jednostavnog naziva Tunja. Tunja nam pokazuje na koje načine je beskonačna dječja mašta. Predstava se dramaturški oslanja na poznatu Vitezovu pjesmu, ali će se koristiti i druge kreativne ideje i maštarije. Kroz predstavu glumac će istraživati od nemogućeg moguće, obuhvatiti dio pjesme, ali i dodati nove nespomenute nelogičnosti. Predstava će afirmirati temeljne ljudske vrijednosti, poticat će djecu na igru, smijeh i zabavu te kroz interaktivne dijelove razbijati dječje strahove. Didaktična predstava koja kroz igru uči djecu o kazališnoj umjetnosti.

UMJETNIČKA ORGANIZACIJA KAZALIŠNA DRUŽINA IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ, SLAVONSKI BROD, REPUBLIKA HRVATSKA

Dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić osnovano je 1980. godine pod nazivom Scena lutaka Ivana Brlić-Mažuranić, a tradicija brodskog lutkarstva ima korijene u lutkarskim aktivnostima koje su se odvijale poslije Drugog svjetskoga rata u dječjim vrtićima i školama.

Nakon kraće stanke zbog ratnih događanja 1993. godine organizaciju (koju je do tada vodio  osnivač Josip Činkl) preuzimaju Stanislav Hudi i Darija Vlajnić. Na prijedlog redatelja Slavka Andresa i scenografa Antuna Crljena 1996. godine došlo je do promjene naziva iz Scena lutaka Ivana Brlić-Mažuranić u Dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić. Kazalište postaje član Hrvatskog centra UNIMA (Međunarodno udruženje lutkara) i Hrvatskog centra ASSITEJ (Udruženje profesionalnih kazališta za djecu i mladež).

Nakon dugoga razmatranja o poluprofesionalnom kazalištu u Slavonskom Brodu 2012. godine Dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić osniva Kazališnu družinu Ivana Brlić-Mažuranić Slavonski Brod.

dk-ibm@dk-ibm.hr

www.dk-ibm.hr

Detalji

Dramatizacija: Matej Safundžić i Andrija Krištof

Režija: Matej Safundžić

Scenografija, kostimografija i lutke: Sara Baričević

Oblikovanje rasvjete: Ivan Barišić

Igrat: Andrija Krištof

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

17. rujna 2023.
18:00

Galerija