SVEČANO OTVORENJE 56. PIF-a (ulaz s pozivnicom)

Svečano otvorenje, SAM, Bubble Dragon, Republika Koreja (za djecu i odrasle)

15. rujna 2023
20:30

Opis programa:

petak, 15. rujna; 20.00 sati; Kulturni centar Travno; nedjelja, 17. rujna; Kulturno informativni centar; za djecu i odrasle; 35 minuta; bez riječi

SAM

Nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19, Bubble Dragon počeo je kombinirati teatar sjena s mjehurićima od sapunice kako bi ljudima uznemirenima zbog pandemije poslao poruke nade. U međuvremenu je otkrio da boje mjehurića u interakciji sa svjetlom i sjenom nalikuju na planet Zemlju. Svoj je rad zatim usmjerio na ekološka pitanja i stvorio novu predstavu pod nazivom Sam. Godine 2025. Sam kreće prema Zemlji tražeći novu nadu za planet koji mu je podario lijepe uspomene.

Predstava Sam odabrana je u okviru programa Assitej Korea Rookie i mentorskog programa UNIMA Korea Mentoring za njihov daljnji postupak kreativne produkcije. Predstava je premijerno izvedena na festivalu Pumasi Arts Festival 2021 u južnokorejskom gradu Hwaseong kao službeno pozvan projekt. Predstava je službeno pozvana i na najveći festival lutkarskog kazališta u Singapuru 2022 No Strings attached održan u prosincu 2022.

BUBBLE DRAGON, SEUL, REPUBLIKA KOREJA

Bubble Dragon je prvi profesionalni umjetnik koji se služi medijem mjehurića od sapunice u Južnoj Koreji. Tim se medijem služi posljednjih 20 godina, tražeći svoj jezik i teksturu svojih radova. U svojoj je karijeri spojio lutkarstvo i mjehuriće pod umjetničkim imenom Bubble Dragon, počevši s predstavom Bangwooliejevo uspavano putovanje iz 2012. koja je publici putem mjehurića donijela odmor, opuštanje i ugodu.

Izazov mu je kombinirati mjehuriće s raznim drugim medijima kao što su lutke, sjene, predmeti, pantomima kako bi postao još bolji jedinstven izvođač.

tregee@naver.com

www.facebook.com/bubbledragon1

www.youtube.com/user/bubbleshin

Projekt je podržalo Umjetničko vijeće Koreje.

Detalji

Autor i izvođač: Yong Shin, producent / producer

Prevoditelj: Jaehwa Jennifer Lee

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

15. rujna 2023.
20:30

Galerija