Predstava

PČELICA MAJA, GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA RIJEKA, Hrvatska (3+)

14. rujna 2024
18:00
Kulturni Centar Travno

Opis programa:

subota, 14. rujna; 18.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 3+; 40 minuta; hrvatski

Temeljna misao predstave namijenjene najmlađima jest da se identitet ne gradi samo kod kuće, već je svakome od nas potrebno odletjeti iz košnice kako bismo se naučili životu, i to povezivanjem s drugima, s onim što je drugačije, s onima koji su različiti od nas i našega. Najbolji način prihvaćanja i poštovanja samog sebe jest otisnuti se u svijet i kroz pustolovine prakticirati vrijednosti poput suradnje, empatije i poštovanja prema drugima.

Svim pčelicama koje pogledaju našu predstavu želimo puno poglavlja punih avantura poput Majinih, u kojima se ne prestaju diviti ljepoti prirode i snazi života u svim njegovim oblicima, ali isto tako, svima želimo sretan i siguran povratak jer, ako znamo da se vraćamo doma, putovanje nikada nije teško.

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA RIJEKA, REPUBLIKA HRVATSKA

Kazalište je osnovano 1960. godine, djeluje kao ustanova u kulturi Grada Rijeke, postavlja i izvodi lutkarske predstave iz domaće i svjetske književne baštine kao i suvremene dramske tekstove za predškolsku i školsku djecu, ali i odrasle. U svoj program uvodi i repertoar za bebe (doživljajno kazalište), storytelling teatar te održava edukativne i umjetničke lutkarske radionice. Okreće se otvaranju lutkarstva drugim medijima, pokrenulo je natječaj za mlade autore te različitim suradnjama podupire mlade lutkare. Kazalište i njegovi djelatnici i suradnici za svoj umjetnički rad primili su više od 170 strukovnih te nagrada publike. Gostovali su po cijeloj Europi, u Meksiku, Japanu, Iranu, Kini, Turskoj, itd. Zaslugom djelatnika GKL-a, 2004. grad Rijeka vrlo je uspješno organizirao Svjetski kongres i festival UNIMA-e.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka od 1996. organizator je međunarodne manifestacije Revije lutkarskih kazališta, lutkarskog festivala koji jednom na godinu u Rijeci okuplja ponajbolje domaće i inozemne lutkarske predstave uz bogat popratni umjetnički i edukativni program, a kao jedan od organizatora i programatora sudjeluje i u festivalu Tobogan, pokrenutom u okviru EPK programa.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka jedan je od glavnih nositelja programskog pravca Dječja kuća koji se provodio u okviru projekta Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020, a i danas djeluje kao jedan od programskih partnera u prostoru Dječje kuće.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka član je svjetskih udruženja ASSITEJ i UNIMA, Europske mreže izvedbenih umjetnosti za rane godine – Small Size te regionalne mreže Od malih nogu.

gradsko-kazaliste-lutaka@ri.t-com.hr

www.gkl-rijeka.hr

Detalji

Autorice teksta po motivima romana Waldemara Bonselsa: Ivana Đula, Milica Sinkauz

Redateljica: Renata Carola Gatica

Scenografkinja i kreatorica lutaka: Alena Pavlović

Lutkarska tehnologinja: Luči Vidanović

Skladatelji: Ivana Đula, Luka Vrbanić

Suradnik za scenski pokret: Damian Cortes Alberti

Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Izvode: Petra Šarac, Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović, Ana Šantar

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

14. rujna 2024.
18:00
Kulturni Centar Travno

Galerija