Predstava

NE ČEKAJ ME… , CIE LA NEIGE SUR LES CILS, Francuska (6+)

17. rujna 2024
17:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Opis programa:

utorak, 17. rujna; 17.00 sati; Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec; 40 minuta; 6+; na engleskom

U ovoj predstavi publiku vodimo na putovanje u svijet snova u kojem kuće imaju noge, krila ili jedra, pa se svake noći mogu zaputiti na putovanje. Ali jednoga dana jedna kuća odlazi bez svojeg stanara… Time počinje potraga koja objedinjuje ručne lutke i crtiće u potrazi za izgubljenom kućom u poetskom i duhovitom svemiru. Izmišljeni svijet poprima oblik i postaje živ. Stvaraju se veze između imaginarnog i stvarnog, između animiranog lika i lutke koja ga utjelovljuje. Kroz cijelu pripovijest projicirana slika predaje se opipljivom predmetu i obrnuto. Tako imaginarno postaje stvarno, a stvarno postaje imaginarno.

CIE LA NEIGE SUR LES CILS, NANTES, REPUBLIKA FRANCUSKA

Družina je osnovana i počela je s konstrukcijom lutaka u Nantesu 2017. godine. Vera Rozanova odabrala je ime Cie La Neige sur les cils (Snijeg na trepavicama) jer je snijeg, baš kao i predstava, krhak, čaroban i prolazan. Zadivljuje nas, budi i tjera da putujemo u mislima. Za svaku novu kreaciju u režiji Vere Rozanove družina okuplja umjetnike iz različitih sredina kako bi istražili intimna pitanja vezana uz izazove suvremenog društva kroz lutkarstvo i teatar objekta.

cie.laneigesurlescils@gmail.com

www.la-neige-sur-les-cils.com/

Detalji

Tekst, koncept, konstrukcija: Vera Rozanova

Scenografija i crteži: Lucile Réguerre

Animacija, oblikovanje svjetla i videozapisa: Samy Barras

Glazba: Thomas Demay

Kontrola konstrukcije i animacije: Lucas Prieux

Kontrola izrade teksta: Anne-Catherine Réguerre

Igra: Vera Rozanova

Sudjelovanje uz potporu: Teatroskopa, a programa pokrenutog od strane Ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Francuske, Ministarstva kulture Republike Francuske Francuske i Institut Français Paris.

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

17. rujna 2024.
17:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Galerija