Predstava

BAMBI, KAZALIŠTE ZA DJECU KRAGUJEVAC, Srbija (7+)

19. rujna 2024
11:00
Kulturni Centar Travno

Opis programa:

četvrtak, 19. rujna; 11.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 7+; 55 minuta; srpski

Duboko u šumi jednoga proljetnog dana otvorila su se dva mala oka. Otkad su se otvorila, nisu se prestala pitati što to vide: mamin nos, travu, drvo, miša, vjevericu, šojku, lišće, kamenje, vodu, tvora, zeca, Falinu, rogove jelena, put, grmlje i najljepše od svega – livadu! Ustvari, postoji još nešto. Nešto visoko. Nešto što stoji na dvije noge. Nešto što nema ništa na njušci! Nešto što ima golemu snagu. To je…

Bambi je autorova adaptacija lirskog romana koji je prije gotovo jednog stoljeća napisao Felix Salten, uz glazbu uživo na nekoliko udaraljki. Predstava govori o odrastanju i upoznavanju svijeta malog jelena. Proživjet ćemo s njim njegovo djetinjstvo, radosti i poteškoće odrastanja. Mali jelen mora naučiti stajati, hodati, skakati, trčati, igrati se, tražiti hranu, biti sam, osjetiti opasnost. I on nikada ne prestaje učiti, svijet će za jelena uvijek ostati misterij, čak i kada odraste.

KAZALIŠTE ZA DJECU KRAGUJEVAC, KRAGUJEVAC, REPUBLIKA SRBIJA

Osnovano 2003. godine, Kazalište za djecu Kragujevac najmlađe je kazalište te vrste u Srbiji. Na svojem repertoaru kazalište njeguje domaću i svjetsku književnu baštinu, predstave su lutkarske i dramske, a namijenjene su djeci od najranije dobi, djeci školskog uzrasta i mladima.

Kazalište je od početka smješteno u zgradi Doma sindikata, ima 303 mjesta za publiku i scenu opremljenu modernom scenskom tehnikom.

Na sceni Kazališta za djecu Kragujevac svake godine se u prosjeku izvedu tri premijere i oko 170 programa u kojima uživa više od 20 000 posjetitelja.

Osim pripreme i izvođenja predstava iz vlastitog repertoara, Kazalište za djecu Kragujevac očuvalo je tradiciju organiziranja Međunarodnog lutkarskog festivala “Zlatna iskra” na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više vodećih svjetskih kazališta.

Zahvaljujući kvaliteti predstava, što dokazuju gostovanja na prestižnim međunarodnim festivalima, kao i brojne osvojene nagrade, Kazalište je steklo velik ugled u zemlji i u inozemstvu.

pozoristezadecu@gmail.com

www.pozoristezadecu.com

Detalji

 

Koncept: Jakub Maksimov po motivima istoimene bajke Felixa Saltena

Režija: Jakub Maksimov

Dizajn scenografije i kostima: Olga Ziebinska

Dizajn i izrada lutaka: Olga Zijebinska

Originalna glazba: Lazar Novkov

Grafički dizajn: Dejan Petrović

Izrada scenografije: Mini Bees

Prijevod s češkog jezika: Jan Zorbić

Fotograf i snimatelj: Zoran Laki Lazarević

Igraju: Miloš Milovanović, Darija Vulić, Sanja Matejić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović, Marko Đurić

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

19. rujna 2024.
11:00
Kulturni Centar Travno

Galerija