Predstava

BAJKA SVA OD ŠEĆERA, KAZALIŠTE VIROVITICA, Hrvatska (5+)

18. rujna 2024
11:00
Kulturni Centar Travno

Opis programa:

srijeda, 18. rujna; 11.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 45 minuta; 5+; hrvatski

Bajka sva od šećera priča je o jednoj Crvenkapici, jednoj Baki i jednom neobičnom Vuku koji voli djecu, a još više voli slatkiše i kolače. Pa tko bi, uostalom, pokraj čokoladne torte i htio pojesti Baku? Kroz jednu od najpoznatijih bajki braće Grimm bavimo se važnosti negativaca u bajkama i što oni nose kroz priču. Može li Crvenkapica uopće postojati bez Zločestog Vuka, pogledajte u lutkarskoj predstavi Bajka sva od šećera.

KAZALIŠTE VIROVITICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Tradicija virovitičkoga gradskog kazališta seže u 1900. godinu kada su virovitički glumci izveli šalu Sluge muzikanti u gostionici Grčić praćeni Tamburaškim društvom Sloga i time počeli kazališni život grada. Nakon II. svjetskog rata ansambl i kompletno kazalište se profesionaliziraju. Kazalište u Virovitici bilježi više od sedamdeset godina profesionalnoga kazališnog angažmana, s više od četiri stotine premijera i deset tisuća odigranih predstava.

Svake godine virovitičko kazalište odigra šest premijera i oko dvjesto predstava, a te brojke prevedene u statistiku znače da svaki građanin Virovitice ode u naše kazalište bar jednom na godinu. Taj podatak je uz brojne nagrade i nominacije s raznih festivala u Hrvatskoj, regiji i šire, veliko odlikovanje radu Kazališta Virovitica te ga smješta u središte hrvatskoga kazališnog života.

kazaliste.virovitica1234@gmail.com

www.kazalistevirovitica.hr

Detalji

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

18. rujna 2024.
11:00
Kulturni Centar Travno

Galerija