Predstava

RONJA, RAZBOJNIKOVA KĆI, KAZALIŠTE ZA DJECU I MLADE N.I., Sjeverna Makedonija (6+)

15. rujna 2024
18:00
Zagrebačko kazalište lutaka

Opis programa:

nedjelja, 15. rujna; 18.00 sati; Zagrebačko kazalište lutaka; 55 minuta; 6+; makedonski s titlovima na engleskom

Evo nove priče fantastične i svjetski poznate švedske spisateljice Astrid Lindgren. Dala je značajan doprinos svjetskoj baštini dječje književnosti svojim djelima poput poznatog romana Pipi Duga Čarapa.

Ulazimo u potpuno novi svijet razbojnika, vilenjaka gljiva, divlje šume i avanturističkih krajolika u priči pod nazivom Ronja – razbojnikova kći. Između zaraćenih suparnika, između dvije bande, dvoje djece gradi svoj životni put. Dvoje djece iz različitih pljačkaških klanova kreće u potpuno drugačiju avanturu. Njihova priča je priča o prijateljstvu i snažnoj vezi između dvije čiste duše.

                                                                                              Gorjan Miloševski, dramaturg

KAZALIŠTE ZA DJECU I MLADE N.I., SKOPLJE, SJEVERNA MAKEDONIJA

Kazalište za djecu i mlade jedino je nacionalno kazalište u Republici Sjevernoj Makedoniji specijalizirano za program za djecu i mlade. Osnovano je 2. veljače 1990. odlukom Vlade, a prvi put su zastori podignuti pred publikom u Skoplju 25. ožujka 1990. i otada kazalište stvara bajke drugačijeg, vedrog i čarobnog duha, kao i predstave za tinejdžere, mlade i odrasle. Ima veliku ulogu u umjetničkom i kulturnom odgoju najmlađih zahvaljujući svakodnevnom doprinosu ansambla, uprave i cjelokupnog kazališnog tima pod financijskom kapom Ministarstva kulture.

Repertoar kazališta je osobito raznolik. Predstave se igraju na pozornici u suvremenom ritmu i duhu: od lutkarskih predstava i predstava za djecu do cjelovečernjih predstava za mlade. Više od dva desetljeća dopiremo do mladih kroz teme, fikcije, zgode i pitanja koja su dio njihovih života.

contact@puppet.com.mk

www.puppet.com.mk/

Detalji

Autorica: Astrid Lindgren

Prilagodba teksta i režija: Jakub Maksymov

Prijevod i dramaturgija: Gorjan Miloshevski

Scenografija, kostimi i izrada lutaka: Olga Zjebinska

Skladatelj: Lazar Novkov

Glumci i izvođači skladbi na sceni: Matea Jankovska, Nikola Nakovski, Miki Anchevski, Katarina Ilievska Siljanovska, Angela Dimitrova, Petar Stojanov

 

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

15. rujna 2024.
18:00
Zagrebačko kazalište lutaka

Galerija