PLETI MI, DUŠO, SEVDAH

Detalji:

  PLETI MI, DUŠO, SEVDAH

  Svaka duša plete svoju priču. Konci našeg života isprepliću se s drugima u čvrst, neraskidiv čvor ljubavi. Prave ljubavi koja je uvijek ista, a opet kod svakoga drugačije zapetljana. Bježimo od nje, vežemo se za nju, skrivamo je, otpetljavamo je i zapetljavamo, kidamo je, ali uvijek ostajemo sudbinski obavijeni njome. Ovom diplomskom predstavom želimo dopustiti nitima svojih duša da zasviraju poput lire, a srcima da zapjevaju pjesme o našim ljubavima – uvijek istima, a opet tako različitima. Diplomski ispit iz lutkarstva studenata 2. godine Diplomskog studija Kazališna umjetnost, smjer Gluma i lutkarstvo pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

   • Mentors: doc. art. Maja Lučić Vuković, doc. art. Tamara Kučinović
   • Suradnica na kolegiju: Katarina Arbanas, ass.
   • Igraju: Matea Bublić, Matko Buvač, Andro Damiš, Anna Jurković, Maja Lučić Vuković, Tena Milić-Ljubić, Gordan Marijanović, Luka Stilinović
   • Autori predstave/redatelji su studenti i profesori koji su radili na predstavi/gore navedeni
   • Dob: 16+
   • Trajanje: 60 minuta
   • Jezik: na hrvatskom

  AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, REPUBLIKA HRVATSKA

  Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku jedina je umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Samostalno je počela s radom u akademskoj godini 2004./2005. kao Umjetnička akademija u Osijeku. U okviru Akademije danas djeluje šest odsjeka: Odsjek za glazbenu umjetnost, Odsjek za kazališnu umjetnost, Odsjek za likovnu umjetnost, Odsjek za primijenjenu umjetnost, Odsjek za novu glazbu i Odsjek za kulturu i kreativnu industriju. Izvodi se više preddiplomskih sveučilišnih studija (među kojima studij Gluma i lutkarstvo), diplomskih sveučilišnih studija (među kojima studij Kazališna umjetnost, smjer Gluma i lutkarstvo) te jedan poslijediplomski specijalistički studij. Na Odsjeku za kazališnu umjetnost ustrojen je studij glume i lutkarstva kao jedino mjesto gdje se u Hrvatskoj (a i u susjednim državama) može studirati lutkarstvo. Studenti studiraju i dramsku glumu i lutkarstvo te dobivaju titulu diplomiranog glumca i diplomiranog lutkara. Akademija pridonosi kulturnom i umjetničkom životu grada Osijeka organizirajući različita kulturna i umjetnička zbivanja, kao što su festivali Dioniz i Lutkokaz (međunarodna lutkarska revija – susret lutkarskih akademija i mladoga lutkarskoga kazališta). Studenti glume i lutkarstva sa svojim su lutkarskim izvedbama s velikim uspjehom gostovali na festivalima u zemlji i inozemstvu (Slovačkoj, Rusiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Italiji). Redovito gostuju na PIF-u prikazujući u svojim završnim i diplomskim ispitnim produkcijama nove načine lutkarskog razmišljanja i svježa scenska rješenja. Predstava Duga, nastala kao diplomski ispit, osvojila je na 48. PIF-u 2015. godine četiri nagrade.

  Akademija za umjetnost kulturu u Osijeku
  Kralja Petra Svačića 1/F
  31000 Osijek
  Hrvatska
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.uaos.unios.hr