JONATHAN i PLAVI STOL

Detalji:

  JONATHAN i PLAVI STOL

  Dva komada objektnog kazališta, servirana na istom stolu Jonathan Ljubav, mržnja, osveta i požuda – sve se one pojavljuju u divljoj kinematografskoj sagi koju nam predstavljaju jabuke, noževi i daska za rezanje. Jonathan je zelena jabuka, potomak crvenih roditelja, koju proganja njegova tragična prošlost, a pogoni ga apetit za osvetom. On kreće na putovanje, prelazeći mora i kontinente samo kako bi saznao da jabuka ne pada daleko od stabla. Plavi stol Znanstveno predavanje koje vodi stručni zoolog pretvara se u putovanje u spektakularan svijet evolucije. Kroz upotrebu sintetičkih predmeta iz domaćinstva, dobivamo rijedak uvid u intimne trenutke života u prirodnim staništima životinja: labuda od plastične vreće, vrtnih puževa od papirnatih ručnika i jata haringa koje su zapravo čajne žličice. Doznajemo iznenađujuće činjenice o načinu razmnožavanja vrtnih puževa i odgovaramo na pitanje: Kamo ptice nestaju kad se jezero smrzne?

   • Autori i izvođači: Inbal Yomtovian and Ari Teperberg
   • Fotografija: Christian Koppel
   • Uzrast: 10+
   • Jezik: na engleskom

  GOLDEN DELICIOUS ENSEMBLE, JERUZALEM, DRŽAVA IZRAEL

  Ari Teperberg i Inbal Yomtovian čine Golden Delicious Ensemble. Zajedno stvaraju likove, priče, slike i bića, uz zanimljivu, komičnu perspektivu, koristeći šačicu svakodnevnih predmeta. Stvaramo svoje kazalište kod kuće, u kuhinji ili dnevnoj sobi, koristeći svoju privatnu imovinu. Igramo se sa svime što nam padne pod ruku. Uz nježan dodir i virtuoznu preciznost, njihova djela očaravaju publiku svojom inovativnom živošću i čistom zaigranošću. Ni u jednom trenutku nema iluzije, no ipak joj apsolutno vjerujemo! Otkad su se upoznali u Školi vizualnog kazališta u Jeruzalemu 2009. godine, putuju cijelim svijetom sa svojim radovima. Njihovi su komadi (Jonathan i plavi stol, Heidi, Mala promjena...) prikazani u Švicarskoj, Njemačkoj, Brazilu, Tajlandu, Tajvanu, Francuskoj, Srbiji i mnogim drugim državama.

  Golden Delicious Ensemble
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.goldelicious.com Sudjelovanje na Festivalu omogućili su Veleposlanstvo Države Izrel, Udruga "Izraelsko prijateljstvo" i PLIVA.