GUYI, GUYI, JOŠ JEDNO RUŽNO PAČE

Detalji:

  GUYI, GUYI, JOŠ JEDNO RUŽNO PAČE

  Guyi Guyi je krokodil koji se prirodnom slučajnošću rodio u obitelji pataka. Guyi Guyi sretno živi sa svojom obitelji dok jednog dana ne upozna krokodila. Nakon što sazna da krokodili jedu patke, naš će junak proći kroz različite poteškoće kako bi mogao biti ono što jest. Guyi Guyi je slobodna adaptacija priče Ružno pače. Dopušta nam da na zanimljiv i zabavan način uprizorimo temu potrage za identitetom koja je vrlo bitan problem za današnje globalno društvo. Kontrast između likova pomaže nam predočiti strah od različitosti i predrasude koje imamo prema onima koji se ponašaju drugačije od onog što očekujemo.

   • Autor: Juan Manuel Quiñonero, Mariso Garcia
   • Redatelj i tehničar: Juan Manuel Quiñonero
   • Izvođači: Mariso Garcia, Iris Pascual
   • Scenografkinja, kostimografkinja i oblikovateljica lutaka: Natalija Burnos
   • Dob: 4+
   • Trajanje: 50 minuta
   • Jezik: na engleskom

  KAZALIŠTE PERIFERIA, MURCIA, KRALJEVINA ŠPANJOLSKA

  Kazalište Periferia od 1989. godine posvećeno je istraživanju i poznavanju lutkarskog kazališta. „Želimo svojoj publici, a to su djeca, ponuditi niz pažljivo odabranih maštarija koje će im se svidjeti i s kojima će se moći identificirati. Kako bismo postigli ovaj cilj, trudimo se stvarati predstave koje uključuju maksimalno sudjelovanje publike, kroz temu predstave jednako koliko i kroz dinamiku izvedbe.” Produkcije kazališta Periferia oslanjaju se na književni scenarij koji dopušta gledatelju povezati razmišljanje i užitak s opažanjima iz suvremenog života djece. Trupa je profesionalno posvećena lutkarskom kazalištu za djecu od samih svojih početaka, i dosad je producirala sljedeće predstave: D.DT, Klaun, Volatine, Putovanje u središte Zemlje, Labirint, Papirnate pobjede, Pingvin, Mali san, GuyiGuyi i Tragovi. Ove su predstave izvedene diljem Španjolske, što je trenutačni fokus trupe, ali i u inozemstvu. Trupa je sudjelovala na mnogim državnim i međunarodnim festivalima te dobila nagrade za predstave Guyi Guyi, Pingvin i Mali san.

  Periferia Teatro
  Carril Torresalinas 154. 30152, Aljucer
  Murcia
  Španjolska
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.periferiateatro.com Sudjelovanje na Festivalu osigurano uz potporu Programa državne sgencije Acción Cultural Espanola (AC/E) za Internacionalizaciju španjolske Kulture (PICE) koja podupire suradnju španjolskih umjetnika s inozemnim javnim ili privatnim organizacijama i institucijama. www.accioncultural.es