JEDNOSTAVNA PRIČA

Detalji:

JEDNOSTAVNA PRIČA

Napočetku bijaše Raj: kuća. Vrt. Tata, mama, dijete. Sunce je sjalo. Psi su lajali. Sve je funkcioniralo. Poslije se pojavio oblak. Crni oblak. Negdje daleko, nitko ga nije primijetio. Vrijeme je prolazilo. Oblaci su dolazili i odjednom je počela oluja. Potres. Dogodila se promjena. Na kraju je sve nestalo. Ništa nije uslijedilo. Praznina. Kako se nositi s tim? Hoće li nebo ikada vidjeti sunca? Djetetovo lice – osmijeh? Jednostavna priča. Ova priča, kao i mnoge druge. Pomalo tužna, pomalo sretna. Osjećaji koji dolaze i odlaze. I ono što ostaje. Predstava bez riječi dolazi iz kazališne forme. Dva glumca, intiman prostor, stolne lutke i scenografija, glazba – sve je to dio kazališnog laboratorija u kojem dijete dobiva priliku upoznati vlastite osjećaje.

    • Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Lale i Kazališta lutaka Wroclaw.
    • Dob: 4+
    • Trajanje: 50 minuta
    • Jezik: bez riječi

KAZALIŠTE LALE, WROCLAW, REPUBLIKA POLJSKA

Kazalište Lale je poljska kazališna trupa iz Wroclawa. Osnovali su je Janka Jankiewicz Maśląkowska i Tomasz Maśląkowski. Repertoar kazališta LALE čine tri predstave: Kućni duhovi. Džepni Atlas (2011.), Podgotovo (2012.) i Banana.Zid (2013.), Izokretanje (2015.), Jednostavna priča (2016.). Kazalište Lale je kazalište lutaka koje se na pozornici izražava kroz jednostavnost, zabavu i vrlo blizak odnos s publikom. 2012. godine predstava Kućni duhovi. Džepni atlas osvojila je prvu nagradu na 13. državnom festivalu neovisnih kazališta u Ostrówu Wielkopolskom. Predstava Podgotovo osvojila je nagradu Kot w worku na 16. međunarodnom festivalu djece i mladeži Korczak (Wroclaw, Poljska, 2012.), nagradu za iznimnu originalnost i izravnu glumu na 13. međunarodnom festivalu Naj Naj Naj Žar ptica (Zagreb, Hrvatska, 2013.) i certifikat visoke razine umjetnosti i kvalitete u izvedbama za djecu i mladež ASSITEJ, 2012. Predstava Banana.Zid osvojila je Zlatnu GRAND PRIX nagradu na 17. međunarodnom festivalu za djecu i mladež (Wroclaw, Poljska, 2013.)

LALE. Teatr
Pereca Str. 16/19
53-444 Wroclaw
Poland
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.laleteatr.pl

Galerija slika