FANTAZIJA

Detalji:

  FANTAZIJA

  Lutkarska predstava Fantazija nastala je iz želje da se pokaže kako je u lutkarskom, odnosno marionetskom kazalištu moguće sve što čovjek može zamisliti, ako se usuđuje maštati. U lutkarskom kazalištu glumci nisu ograničeni fizikalnim zakonima, niti fizičkim mogućnostima vlastitog tijela kao što je slučaj u dramskom kazalištu. Maštati se može bez granica, bez okvira - poput djece i tako je moguće provjeriti koliko daleko seže ljudska mašta koja nas u predstavi vodi do gusarskih brodova, neobičnih podmorskih stvorenja i stvorova iz legendi. Mašta se o cirkuskim artistima, o slavnim ličnostima, dalekim krajevima, o ljubavi, o duši koja ne poznaje vrijeme, ni prostor, ni zakonitosti realnog života. Predstava će otkriti i podijeliti s publikom kako se u lutkarskoj umjetnosti stvaraju svjetovi kroz sredstva koja se koriste pa tako pomoću svjetla, sjene i glazbe nastaje prostor i vrijeme, a pomoću konaca, drveta i platna može se stvoriti iluzija života. Priča je koncipirana kao pet naizgled nepovezanih etida: Uvod, Leteći Holandez, Trenutak, Primjer i Posveta. Svaku od etida vizualno je osmislio drugi likovni umjetnik, a glazbu skladao drugi glazbenik. Predstava je namijenjena svima koji su spremni maštati, svima koji žele stvarati slike neovisno o njihovoj prisutnosti, svima koji su spremni prihvatiti izazov da se otisnu na putovanje gusarskim brodom, prožive ljubav života u jednom trenu, lete na trapezu ili plešu kankan, svima koji su spremni dopustiti tankim koncima svoje duše da zatitraju vođeni spretnim prstima kraljice Fantazije, kako je to u svom filmu "Fantazija" želio učiniti i Walt Disney kojem je ova predstava posvećena.

   • Autorski tim: Giulio Settimo, Nino Pavleković, Katarina Arbanas, Nenad Pavlović, Vanja Gvozdić
   • Dizajn rasvjete: Robert Pavlić
   • Operator tona: Bojan Blažević
   • Inspicijent: Goran Glavač
   • Igraju: Giulio Settimo, Nino Pavleković, Katarina Arbanas, Nenad Pavlović, Vanja Gvozdić, Katarina Strahinić, Goran Glavač
   • Dob: 4+
   • Trajanje: 50 minuta
   • Jezik: na hrvatskom

  GRADSKO KAZALIŠTE ZORIN DOM KARLOVAC, HRVATSKA

  Jedna od najznačajnijih, a i Karlovčanima najmilijih građevina, svakako je neorenesansno oblikovani Zorin dom. Težnja da se u Karlovcu sagradi jedno reprezentativno zdanje u kojem bi se održavali društveni skupovi i umjetničke priredbe datira još od početka 19. stoljeća. Gradnja je počela 1891. godine i trajala je samo 7 mjeseci. Zgradu, otvorenu 27. studenog 1892. godine, projektirao je te njezinu gradnju izveo naturalizirani Zagrepčanin podrijetlom iz Gemone u Furlandiji -Đuro Carnelutti. Ove je godine Zorin dom proslavio 125 godina postojanja. Danas je on sjedište Gradskog kazališta u kojem se svake godine održi oko 400 kulturnih i javnih priredbi, kazališnih predstava, koncerata, izložbi kojima nazoči više od 90 000 posjetitelja.

  Gradsko kazalište Zorin dom
  Domobranska 1
  47000 Karlovac
  Hrvatska
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.zorin-dom.hr