Izložba: LUTKE-INSTALACIJE

  • Pročitano 147 puta

Lutke-instalacije nastale su u suradnji Umjetničke organizacije Asser Savus iz Vinkovaca i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Studenti Odsjeka za kreativne tehnologije pozvani su da u sklopu jednotjedne radionice naprave lutkarske instalacije koje će izložiti u sklopu programa 25. Lutkarskog proljeća 2020. Tema radionice je bila kreacija i izrada lutaka od recikliranog drveta. Lutke-instalacije osmišljene su da krase otvorene gradske prostore i uveseljavaju prolaznike, odnosno da izađu iz okvira galerijskih prostora ili kazališnih dvorana i time se prezentiraju široj publici. U sklopu PIF-a krasit će foaje Kulturnog centra Travno od 17. do  23. rujna 2021.

Voditelji i mentori radionice su doc.art. Dejan Duraković i izv.prof.ArtD. Ria Trdin. Na radionici su sudjelovali studenti preddiplomskog studija Dizajna za kazalište, film i televiziju.

Studenti autori lutaka: Petra Mađarić, Anamarija Šerbetar, Ivana Bašić, Aleksandra Vukičević, Bruno Osmanagić, Bruna Nakić, Ivona Čačulović, Sanda Štrković,  Frane Celić, Lucija Ulić.

Profesori i asistenti: Sheron Pimpi Steiner, asistentica, Ivana Živković, asistentica,  izv.prof.ArtD. Ria Trdin i doc.art. Dejan Duraković.

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, REPUBLIKA HRVATSKA

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poticajno je, provokativno i kreativno mjesto studiranja za sve buduće studente koji žele steći znanja iz područja glazbene, dramske, primijenjene i vizualne umjetnosti te medijske kulture i kulturnoga menadžmenta. Nastala je 2018. godine spajanjem Umjetničke akademije u Osijeku i Odjela za kulturologiju u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i pravna je sljedbenica obiju institucija. Na Akademiji se izvode sveučilišni preddiplomski, diplomski i poslijediplomski umjetnički i znanstveni studiji te se podjednako razvijaju vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i znanstveno-istraživački rad.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.uaos.unios.hr