PALKO

Detalji:

PALKO

Poznajte li Palka? Ako ne, sigurni smo da ćete ga htjeti upoznati. Palko je vrlo znatiželjan dječak koji voli istraživati svijet vozeći se na svome omiljenom romobilu. Svoju bogatu maštu razvija čitajući mnogo knjiga. Vrlo je sličan svojim vršnjacima, veseo je, spreman pomoći i druželjubiv. Od njih se razlikuje samo po jednome, malo je nespretan…

Hoće li pronaći stvarnoga prijatelja? Pogledajte predstavu Palko da biste doznali. Uživajte u intimnoj predstavi o toleranciji i prihvaćanju namijenjenoj najmlađoj publici.

  • Autorica: Katylin Szegedi 
  • Režija: Kata Csato 
  • Scenografija: Matravolgyi Akos 
  • Glazba: Krzysztof Dzierma
  • Igraju: Grazyna Kozlowska, Agnieszka Sobolewska, Iwona Szczgsna, Jacek Doilidko
  • Dob: 2+
  • Trajanje: 40 minuta
  • Jezik: na poljskom

KAZALIŠTE LUTAKA BIAŁYSTOK, REPUBLIKA POLJSKA

Prije 65 godina, Ministarstvo kulture i kulturne baštine dalo je Kazalištu Świerszcz u Białystoku subvenciju i status profesionalne kazališne scene. Bila je to kruna desetljeća rada lutkara amatera koji su pod vodstvom Piotra Sawickija izgradili temelje lutkarskog pokreta u Bialystoku.

Danas se Kazalište lutaka Białystok može nazivati kazalištem u punom smislu te riječi. Zahvaljujući trima kazališnim scenama i izvrsnim tehničkim i organizacijskim vještinama, uz produkciju predstava, ovo je kazalište također aktivno u područjima popularizacije kazališne kulture i kazališnog obrazovanja. Posljednjih je desetljeća kazalište organiziralo brojne nacionalne i međunarodne festivale kazališta lutaka uključujući Festival samostalnih lutkara, Okupljanja lutkarskih kazališta i jedinstveni festival lutkarskog kazališta za odrasle Metamorfoze lutke. Jacek Malinowski, redatelj, dramski pisac i profesor Odsjeka lutkarskog kazališta u Bialystoku, dijela Akademije dramskih umjetnosti u Varšavi, umjetnički je i administrativni direktor ovog kazališta od 2012 godine. Zahvaljujući Kazalištu lutaka Białystok i Odsjeku lutkarskog kazališta, Białystok je postao lutkarska Meka i službeno mu je dodijeljen naziv Grada promicatelja lutkarstva kroz članstvo u Međunarodnom udruženju gradova prijatelja lutkarstva AVIAMA.

Kazalište lutaka Białystok otvoreno je međunarodnoj suradnji, rezidencijama mladih umjetnika u kazalištu, studijskim projektima i radionicama.

Białostocki Teatr Lalek
Kalinowskiego 1 Str., 15-875 Białystok
Polska / Poland
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.btl.bialystok.pl 
www.gkl-split.hr 

Galerija slika