*OTKAZANO* PALČICA

Detalji:

PALČICA

Lutkarskim uprizorenjem jedne od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena upoznat ćemo maleno biće po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari.
Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas sve poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima.
Na putu pronalaska svog svijeta i osobe slične sebi, Palčica uspješno svladava prve separacijske strahove odvajanja od najbližih, ali i utjecaje okoline kojima ne dopušta zaustaviti njezinu potragu.
Upravo je putovanje, odnosno traganje za unutarnjim zadovoljstvom, okosnica ove predstave.
Zajedno s Palčicom otputovat ćemo u njezine pustolovine, sanjati i boriti se za slobodu, odrastati i uvidjeti kako je moguće biti ranjiv i sam, a usprkos tome ostati hrabar i svoj.
Optimistična vizija svijeta kojeg na koncu putovanja Palčica prepoznaje kao svoj zapravo je poticaj malim gledateljima i svojevrsna poruka da u odrastanju uvijek odaberu dobrotu, empatiju, hrabrost, odlučnost i vlastitu slobodu.

  • Po motivima bajke Hans Christian Andersena
  • Redatelj i dramaturg: Branimir Rakić
  • Kreator lutaka i scenografije: Luka Duplančić
  • Skladatelj: Joško Koludrović
  • Tehnolog lutaka: Nenad Keč
  • Igraju: Andrea Majica, Ivan Medić, Milana Buzolić-Vučica
  • U predstavi sudjeluju i: Željana Cvitanović, Zdravko Radovniković
  • Dob: 3+
  • Trajanje: 40 minuta
  • Jezik: na hrvatskom

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, REPUBLIKA HRVATSKA

Kazalište lutaka s radom počinje 8. ožujka 1945. godine pod nazivom Kazalište lutaka Okružnog odbora Narodnog fronta Srednje Dalmacije. Kazalište je 1946. godine preimenovano u Kazalište lutaka Pionir i pod tim je imenom djelovalo do 1992. godine kada postaje Splitsko kazalište lutaka, a 1994. godine dobiva današnji naziv Gradsko kazalište lutaka Split.

Godine 2008. Gradsko kazalište lutaka utemeljuje Festival hrvatske dramske riječi za djecu Mali Marulić. Ideja Festivala je poticanje dramskog pisanja za lutkarsko kazalište i kazališta za djecu, kao i motiviranje lutkarskih i dramskih kazališta za djecu za uprizorenje djela domaćih suvremenih dramskih pisaca. Zbog toga Festival raspisuje Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko i kazalište za djecu.

Splitski lutkari prezentirali su hrvatsko lutkarstvo u Bugarskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Meksiku, Iranu, Egiptu, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji te osvojili brojne nagrade.

Gradsko kazalište lutaka Split
Tončićeva 1.
21 000 Split
Hrvatska / Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.gkl-split.hr 

Galerija slika