*POPUNJENO* RAZBIJENO DJETINJSTVO*

Detalji:

RAZBIJENO DJETINJSTVO*

Razbijeno djetinjstvo završni je ispit iz lutkarstva treće godine preddiplomskog studija Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ova emotivna priča o ratu i strahotama koje on sa sobom nosi rađena je prema motivima knjige I mi smo sudionici rata, zbirke dječjih sastavaka, priča, pisama i želja nastalih tijekom rata u Slavonskom Brodu. U središtu su ove priče Karlo i Marija, brat i sestra, koji se nakon više od dvadeset godina, vraćaju u podrum obiteljske kuće gdje su proveli najteže dane ratnog razaranja svoga rodnog grada. U podrumu prepunom uspomena, zajedno se prisjećaju kako ružnih, tako i lijepih trenutaka koji su obilježili njihove mlade živote.

  • Autori i izvođači: Vanja Čiča, Lorenco Tolić, Andrija Krištof, Marijin Kuzmičić
  • Mentorice: izv. prof. artD. Maja Lučić, doc. art. Tamara Kučinović
  • Dob: 12+
  • Trajanje: 65 minuta
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

 

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, REPUBLIKA HRVATSKA

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku jedina je umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Samostalno je počela s radom u akademskoj godini 2004./2005. kao Umjetnička akademija u Osijeku. U okviru Akademije danas djeluje šest odsjeka. Izvodi se više preddiplomskih sveučilišnih studija, među kojima studij Gluma i lutkarstvo te Dizajn za kazalište, film i televiziju (koji uključuje oblikovanje i tehnologiju lutke). AUK je jedino mjesto u gdje se u Hrvatskoj (a i u susjednim državama) može studirati lutkarstvo. Na Odsjeku za kazališnu umjetnost na studiju glume i lutkarstva studenti studiraju i dramsku glumu i lutkarstvo te nakon završene tri godine stječu akademski naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica glume i lutkarstva. Među diplomskim je sveučilišnim studijima studij lutkarske animacije i – sasvim nov – studij lutkarske režije.

Akademija pridonosi kulturnom i umjetničkom životu grada Osijeka organizirajući različita kulturna i umjetnička zbivanja, kao što su festivali Dioniz i Lutkokaz (međunarodna lutkarska revija – susret lutkarskih akademija i mladoga lutkarskoga kazališta). Studenti glume i lutkarstva sa svojim su lutkarskim izvedbama s velikim uspjehom gostovali na festivalima u zemlji i inozemstvu (Slovačkoj, Rusiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Italiji). Redovito gostuju na PIF-u prikazujući u svojim završnim i diplomskim ispitnim produkcijama nove načine lutkarskog razmišljanja i svježa scenska rješenja. Predstava Duga, nastala kao diplomski ispit, osvojila je na 48. PIF-u 2015. godine četiri nagrade.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Kralja Petra Svačića 1F
31 000 Osijek
Hrvatska / Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.uaos.unios.hr 

Galerija slika