CAREVO NOVO RUHO

Detalji:

CAREVO NOVO RUHO

Djeca se igraju u staroj napuštenoj tvornici tekstila. Užad, tkanine, niti, svjetiljke i sjene postaju njihove igračke. Oni pričaju jedni drugima priče i zamišljaju svijet u kojem je tvornica ponovno otvorena, pa njihovi roditelji opet moraju ići raditi. Jedini način da se to dogodi u stvarnome svijetu jest nagovoriti cara da ponovno otvori tvornicu, ali možda postoji drugi način: obmana.

Autorska lutkarska predstava adaptacija je svjetski poznate priče Hansa Christiana Andersena. Ovo nije samo uzbudljiva predstava već i osnovno upoznavanje djece s temama koje definiraju suvremeni svijet: politikom, konzumerizmom, globalizacijom i bitkom za bolji život. Priča pokušava djecu zabaviti dok promišlja svijet u kojem odrastaju.

Po motivima H. C. Andersena / Based on the story by H. C. Andersen

 • Redatelj: Zoran Petrovič
 • Autori likovnosti: Toni Soprano, Monika Pocrnjić
 • Dramaturg: Marek Turošík
 • Lektorica: Metka Damjan
 • Kostimografkinja i autorica video prikaza: Toni Soprano
 • Glazba: Josip Maršić
 • Oblikovanje svjetla: Toni Soprano, Andrej Firm
 • Majstor svjetla i video tehnike: Andrej Firm
 • Majstor tona: Jure Auguštiner
 • Izrada lutaka: Monika Pocrnjić, Toni Soprano
 • Izrada scene i scenskih elemenata: Lucijan Jošt, Branko Caserman, Nina Šabeder, Toni Soprano, Monika Pocrnjić
 • Igraju: Uroš Kaurin, Tilen Kožamelj k. g.
 • Dob: 6+
 • Trajanje: 45 minuta
 • Jezik izvođenja: na hrvatskom

KAZALIŠTE LUTAKA MARIBOR, REPUBLIKA SLOVENIJA

U jesen 2010. Kazalište lutaka Maribor preselilo se u obnovljenu zgradu franjevačkog samostana u četvrti Lent. Luksuzan i prekrasan novi prostor, kao i suvremena kazališna oprema, omogućili su kazalištu da potpuno integrira i proširi svoj program. Kazališna se sezona sastoji od šest premijera spojenih u konceptualnu cjelinu namijenjenu djeci, našim najbrojnijim gledateljima, ali i mladima i odraslima. Repertoar stavlja naglasak na istraživanje lutkarskog medija te spoj klasičnih lutkarskih tehnologija i suvremenih pristupa lutkarstvu. Uz redovite izvedbe, KL Maribor nudi i sveobuhvatan niz dodatnoga pedagoškog sadržaja te provodi inovativne istraživačke projekte. Od 1988. godine KL Maribor organizira popularni međunarodni lutkarski festival Ljetna lutkarska luka te od 2001. pruža kvalitetnu platformu za održavanje Slovenskog lutkarskog bijenala, središnjega državnog lutkarskog festivala. KL Maribor želi stvoriti privlačno i moderno lutkarsko središte koje će kroz maštu, razumijevanje lutkarstva i dobru organizaciju dodatnog sadržaja, s namjerom i smisleno privući gledatelje svih dobnih skupina.

Lutkovno gledališče Maribor
Vojašniški trg 1a
2000 Maribor, Slovenija/Slovenia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.lg-mb.si 

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA RIJEKA, REPUBLIKA HRVATSKA

Gradsko kazalište lutaka Rijeka osnovano je 1960., a osnivač mu je Grad Rijeka.

Osnovna djelatnost je stvaranje, produciranje i distribucija lutkarskih predstava s težištem na najmlađi uzrast, no istovremeno i njegovanje programa za sve uzraste. Kreira raznoliki lutkarski repertoar koji je otvoren i za druge kazališne medije te postavlja predstave u kombiniranoj tehnici s dramskim kazalištem za djecu, pripovjedno kazalište, interaktivne program za najmlađe, radioničke i edukativne programe i projekte.  Kvaliteta umjetničkog rada evidentirana je i kroz mnogostruke nagrade koje su Kazalište i njegovi umjetnici i suradnici dobili, sveukupno 150, a samo kroz zadnje dvije godine (2018. i 2019.) 40 strukovnih i nagrada publike. Kazalište sa svojim predstavama promovira svoj rad i kulturu u Hrvatskoj i inozemstvu te je gostovalo na mnoštvo regionalnih i inozemnih festivala uključujući i druge kontinente.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Blaža Polića 6.
51000 Rijeka
Hrvatska/Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.gkl-rijeka.hr 

Galerija slika