Otvorenje izložbe: SKICA. PRIČA., Puppets Occupy Street Festival, Rumunjska*

Detalji:

Otvorenje izložbe: SKICA. PRIČA., Puppets Occupy Street Festival, Rumunjska (za djecu i odrasle)

Skica. Priča. izložba je koja priča priču o sedam izdanja festivala Puppets Occupy Street Festival u rumunjskom gradu Craiova. Scenografkinja Oana Micu odgovorna je za vizualni identitet festivala. Izložene skice prenose teme festivala i prikazuju goleme lutke i pokretne ukrašene platforme koje čine dio festivalskih povorki. Tijekom osam dana festivala umjetnici iz Rumunjske, kao što su Daniela Bălan, Mădălina Niculae, Ligia Bocioacă, Mariana Pachis i Bogdan Țigan, iscrtavaju i oslikavaju čaroliju festivala i grada Craiove. Sve skice i fotografije na izložbi prikazuju Puppets Occupy Street Festival. Skice predstavljaju goleme lutke izrađene za festivalske povorke i festivalske platforme. Izložba sadrži i niz umjetničkih skica umjetnika koji su posjetili festival, kao i niz fotografija s festivala.

Izložba je otvorena do 23.9., pogledati se može radnim danom od 12 do 20 sati (pauza 15 - 16 sati).

 

PUPPETS OCCUPY STREET FESTIVAL, CRAIOVA, RUMUNJSKA

Puppets Ocuppy Streets Festival pokrenut je 2014. godine kad su lutke preuzele ulice Craiove i proširile strast za umjetničkom animacijom. Otada, osam dana svake godine lokalna zajednica druži se s privatnim kazališnim trupama i samostalnim umjetnicima iz cijeloga svijeta. Festival organizira Kazalište Colibri i financira gradska uprava i gradsko vijeće Craiove.

To je prvi festival umjetničke animacije iz Rumunjske koji se odvija isključivo na neuobičajenim mjestima, stvoren za zajednicu. Posjetitelji festivala mogu uživati u predstavama, radionicama, koncertima, izložbama, videoprojekcijama, videomapiranju, vizualnoj umjetnosti, likovnoj umjetnosti, uličnoj animaciji i brojnim drugim sadržajima koji se odvijaju u različitim gradskim prostorima.

Festival nije natjecateljski, namijenjen je svim vrstama publike i besplatan. Srž festivala čine dvije povorke golemih lutaka i alegoričkih pokretnih ukrašenih platformi. Festival se odvija u šestom po veličini rumunjskom gradu s gotovo 300 000 stanovnika, Craiovi, u jugozapadnoj Rumunjskoj. Craiova je grad kulture koji krasi najveći park prirode u Istočnoj Europi – Nicolae Romanescu Park.

http://teatrulcolibri.ro/
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.