PALAC SIM, PALAC TAM*

Detalji:

PALAC SIM, PALAC TAM*

Otkačena i maštovita priča o vrckastim palcima jednog Darka ispričana je kroz još otkačeniju formu tjelesnog lutkarstva i tjelesnih perkusija.

Predstavu nastalu prema tekstu ilustrirane pripovijetke Silvije Šesto Palac Sim Palac Tam glumac prenosi ne samo riječima već i različitim drugim sredstvima pripovijedanja, od kojih dominira upotreba ritma kroz tehniku tjelesnih perkusija, tzv. body percussion. Priča je to o palcima dječaka Darka koji se kroz njegovo odrastanje često svađaju, čineći tako dječaka podijeljenog na dva pola. Tolerancija, različitosti, potreba za sjedinjavanjem, pobjeđivanje osobnih previranja, prijateljstvo, zajedništvo, samo su neke od tema kojima se ovaj slojeviti tekst bavi.

Cilj je ove predstave predstaviti djeci mogućnosti igre bez igračaka i bez ekrana. Mogućnosti koje pružaju osnovni alati za igru – ruke, noge, lice, tijelo, glas. Cilj je potaknuti djecu da sama eksperimentiraju i istražuju mogućnosti koje im pruža takva igra.

  • Tekst: Silvija Šesto
  • Režija: Davor Dokleja
  • Dramatizacija: Igor Baksa
  • Glazba i ritam: Nikola Švenda
  • Igra: Igor Baksa
  • Trajanje: 35 min
  • Dob: 3+ 
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

MALI TEATAR, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA

Mali teatar nezavisno je kazalište iz Zagreba koje publici diljem Hrvatske i regije donosi pozitivni, vedri, komični i razigrani pogled na svijet. Kao što mu i samo ime govori, Mali teatar bavi se malim formama - monodramama i komadima za dva do tri glumca. Predstave za djecu i predstave za odrasle dvije su osnovne kategorije programa koji stvaramo, a s dolaskom pandemije pokrenuli smo i online sadržaje za djecu i odrasle. Osnivači Malog teatra su Igor Baksa i Marta Cerovečki, glumci samostalni umjetnici koji se godinama bave profesionalnom djelatnošću glume u kazalištu.

Mali teatar
10 000 Zagreb
Hrvatska / Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.maliteatar.hr 

Galerija slika