SVEČANO OTVORENJE 54. PIF-a: PLIVA PATKA PREKO DRAVE*

Detalji:

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, program Svečanog otvorenja mogu pratiti samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom. Osobama koje nemaju COVID potvrde organizator će omogućiti antigensko testiranje na licu mjesta.

Zbog bolesti tehničara umjesto predstave Ljepotica i zvijer na Svečanom otvorenju 54. PIF-a odigrat će predstava Pliva patka preko Drave. Predstava je 2021. na SLUK-u dobila nagradu najbolje predstave po ocjeni stručnog i dječjeg žirija.

PLIVA PATKA PREKO DRAVE

Pliva patka preko Drave lutkarska je predstava koja poziva na igru.

Ovaj put na sceni nećete gledati obične priče. Predstava na koju vas pozivamo sastavljena je od igara, brojalica, zafrkancije i ustihovljenih zgoda i nezgoda koje kroz generacije tvore kulturno okruženje djece u Hrvatskoj. Mnogi odrasli sjetit će ih se i ponovno proživjeti. Prije početka rada na predstavi pretražene su hrpe odbačenih igračaka s tavana i podruma te vraćene u život. Inače bi tamo zauvijek ostale zaboravljene. Tako će se, dok se glumci budu igrali s plišanim medvjedićima i zekama, s njima ponovno igrati i djeca koja su ih u prošlosti držala u naručju i s njima lijegala na spavanje, a danas su majke i očevi ili pak bake i djedovi. Igračke na sceni, koje vam kao scenske junake predstavljaju vješti lutkari, imaju svaka svoju povijest igranja i u tome su pravi majstori koji su zanat igranja naučili od djece.

Sada to velikodušno vraćaju nekoj drugoj djeci.

  • Dramaturgija i režija: Jelena Sitar Cvetko
  • Likovno i glazbeno oblikovanje: Igor Cvetko
  • Oblikovanje rasvjete: Igor Elek
  • Asistent režije: Đorđe Dukić
  • Igraju: Đorđe Dukić, Srđan Kovačević, Gordan Marijanović
  • Trajanje: 50 minuta
  • Dob: 3+
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

 DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU, REPUBLIKA HRVATSKA

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku svoj rad počelo je 1950. godine kao Pionirsko kazalište u kojemu su u predstavama nastupala djeca amateri. Odlukom Općine Osijek kazalište je 1958. dobilo profesionalni status i ime Dječje kazalište ''Ognjen Prica'' koje je nosilo sve do 1991. godine. Odlukom Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća grada Osijeka 2006. godine Dječjem kazalištu u Osijeku dano je ime istaknutoga osječkog glazbenika Branka Mihaljevića. Tijekom svoje povijesti Kazalište je na repertoaru imalo vrijedna djela hrvatskih i svjetskih autora koja su realizirali istaknuti redatelji i likovni umjetnici i to kao lutkarske i dramske predstave, a posebno smo njegovali i rad s djecom. Kazalište je sa svojim predstavama gostovalo na svim relevantnim festivalima, kako u zemlji tako i inozemstvu, te je za svoja umjetnička dostignuća dobilo brojne nagrade i priznanja.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
Trg bana Josipa Jelačića 19
31 000 Osijek
Hrvatska / Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.djecje-kazaliste.hr/