ONLINE IZLOŽBA: LUTKA, MASKA...PIF

  • Pročitano 173 puta

Dragi lutkoljupci,

ova predivna izložba je nastala kao rezultat poziva na natječaj Lutka, maska..PIF i odgovora na Youtube radionice naše kolegice i lutkarice Ljubice Suturović.

Hvala što volite lutke, što ih radite i dijelite s nama. Nadamo se da ćemo ovim fotografijama potaknuli i vas koji ćete se tek zaljubiti u lutkarstvo. S lukama je ljepši svijet!


TRULJAVCI
Po ideji djevojčice Tie Živaljić (7,2 godina)
lutke temeljem crteža izradila djeca skupine „Tratinčice“, DV „Milana Sachsa“

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01302PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01317PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01303

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01306PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01307PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5326

Jako nam se sviđaju ovi Truljavci, Tia svaka čast na ideji, dječica svaka čast na izvedbi!


OŠ „Dragutina Kušlana“, 3 B

Mentor: Zdenka Kožić

Crvelin Cvita, Udiljak Lana

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5329

Čeko Domagoj i Stojisavljević Ozren

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF DSC01323

Božović Dunja i Crvelin Eva

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5331

 Vrcić Pia, Pumper Kaja

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5334

Bakula Bruno, Kovačević Bruno

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5328

 Marko Tubica

PIF53 2020 x Izlozba likovnih radova djece LUTKA MASKA PIF IMG 5327

Hvala učiteljici Kožić i svoj dječici koja su sudjelovala u izradi lutkica, ostanite nam tako kreativni!


Naša prva Youtube radionica „Lutke od papira“ naišla je na oduševljenje u Petrinji gdje je djevojčica Lela sa svojom mamom Goranom izradila neodoljivo šarmantno „Ružno pače“. Cijeli proces je dokumentirala mama, složila kratki filmić, a poslala nam i fotografiju. Bravo cure!

lutka1

Lela, 3 godineNakon što smo objavili našu lutkarsku radionicu „Cico klaun štosni“ učiteljica Zorica iz Subotice poslala nam je fotografiju lutke koju je dobila od svog učenika Ivana iz 4. razreda osnovne škole u vojvođanskom selu Gornji Tavankut.

lutka2

Ivan, 10 godina

Bravo Ivane! Hvala mami koja je lutku fotografirala i poslala učiteljici Zorici!


Iz Subotice nam je stigla fotografija lutke Mica Mace koju je izradila djevojčica Lena, a fotografiju smo dobili od odgojiteljice Lejle. Bravo za Lenu i veliko hvala svima koji su pomogli da fotografija stigne do nas.

lutka3lutka3a

Lena, 5 godina


Dječak Vid iz Karlovca izradio je papirnatu lutkicu kao zadaću za „Školu na trećem“. Lutka je savršena i mama Željka je fotografije poslala da nas uvjeri kako naše radionice potiču djecu da zakorače u svijet lutkarstva. Bravo!

lutka4lutka4a


Kreativna djevojčica Ana i njena pomoćnica, mama Biljana, zajedno su uživale su u lutkarstvu. Ideje i izbor materijala, kreaciju frizura i odjeće osmislila je Ana koje je lutke oslikavala, a mama je pomagala oko lijepljenja, fotografirala  i poslala nam fotografije dvije lutke iz Vrbovca.

lutka6lutka5


 Jakov iz Zagreba je veliki dečko, pa je i njegova lutka velika. Pravo majstorstvo. Mama Maja fotografirala je autora i lutku i poslala nama. Hvala! Nadamo se da će Jakov sve više voljeti lutkarstvo i jednoga dana biti veliki lutkar. Samo naprijed!

lutka7

Jakov, 13 godina


U Bjelovaru je lutkarstvo doista voljeno i grupa entuzijasta ga njeguje godinama unatrag u Bjelovarskom kazalištu. Vrijedni su i u ovo vrijeme virtualnosti, ali su njihove sjajne lutke stvarne. Poslali su nam fotografije lutaka koje su  izradila djeca i odrasli koji su okupljeni oko Bjelovarskog kazališta. Krenimo redom, prvo lutke koje su izradila djeca:

lutka8

Marta, 10 godina, izadila je cijelo malo kazalište s dvije lutkice. Sjajno!


 lutka9lutka10

Hana 15 godina pokazala je da baš sve može biti lutka. Bravo Hana!


 lutka11lutka12lutka13

Klara, 15 godina izradila je lutkice na štapiću! Super!


 lutka14

Iva, 15 godina poklonila nam je fotografiju svoje lutkice i pokazala da se sve vrste materijala koje imamo doma mogu koristiti za izradu lutke. Odlično!


 lutka15received 1089958971370431

Sara, 13 godina izradila je lutku čarapicu. Bravo!

Dječak Jakov još nije član Bjelovarskog kazališta ali pored svoje mame koja je u istom kazalištu u skupini lutkara sigurno će to uskoro postati. Samo naprijed! Ovo su njegove lutkice.


 lutka16

Jakov, 9 godina. Hvala Jakove, bravo!


Lutke su radili i odrasli iz Kazališta Bjelovar jer je lutkarstvo umjetnost za sve!

lutka17

Lutkarica Sanja Sabljak fotografirala se sa svojom lutkom. Hvala!

lutka18lutka19lutka20

Snježana Berak je izradila tri lutke čarapice. Odlično!


 lutka21lutka22lutka23

Vrijedna lutkarica Anita Malek izradila je tri lutkice, potrudila se kako bi organizirala prikupljanje svih fotografija i dostavila ih je nama da zajedno uživamo! Veliko hvala na divnim uradcima i na njegovanju lutkarstva!

Neke od ovih lutaka žive u predstavi „Svijet sav jedan je par“ koju možete pogledati na mrežnoj stranici Bjelovarskog kazališta. Uživajte!


 Smiljana Strahija.jpg1Smiljana Strahija.jpg1 2Smiljana Strahija.jpg3

Smiljana Strahija.jpg4Smiljana Strahija.jpg5Smiljana Strahija.jpg6

Iz radionice Smiljane Strahije izašao je čarobni svijet nastao filcanjem vune. Poslala nam je fotografije neke od njenih radova nestvarno lijepih uradaka. Hvala Smiljana što ste nas uveli u svoje carstvo!

Fotke Smiljana Strahija


Tea de BothTea de Both.JPG1Tea de Both.JPG2

Tea de Both.JPG3Tea de Both.JPG4Tea de Both.JPG5

Tea de Both.JPG6

Lutke i maske nastale tehnikom mokrog i suhog filcanja poslala nam je Tea de Both. Za dizajn kostima ručnih lutaka zaslužna je Vesna Jakić. Lutke životinje u potpunosti su Teino djelo. Hvala i bravo!

Fotke Tea de Both!


Više uradaka odraslih svakako možete pronaći na internetu i beskrajno uživati. Nadamo se da smo vas razveselili svim lutkicama i inspirirali da i Vi napravite lutku i pošaljete nam fotografiju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..