JUNACI PAVLOVE ULICE - predstava je otkazana

Detalji:

 

 OTKAZANO

JUNACI PAVLOVE ULICE

Junaci Pavlove ulice jedna je od onih knjiga koju se ne zaboravlja, koja dira, pogađa ravno u srž ljudskog života i veliča širinu međuljudskih odnosa. Taj dječji roman koji govori o srčanoj borbi običnih dječaka obične Pavlove ulice za obično igralište koje njima znači beskonačnost i slobodu, protiv velikih momaka u crvenim košuljama, ticao nas se onda kada je napisan, davne 1906., rukom Ferenca Molnara, i danas, 113 godina poslije. Njegovi likovi su živi, puni, dostojni detaljnih opisa i unutarnjeg života. Odabirom ovog materijala kao polazišne točke jedne kazališne predstave osjeća se stanovita odgovornost u želji da se ne propusti niti jedan detalj ove priče o odrastanju, prijateljstvu i zajedništvu. Svaka smrt donosi prebrzo odrastanje, a ona najbližih prijatelja, koji su život izgubili boreći se za komadić dječjeg igrališta, ona donosi želju da postanemo ljudima. U svoj svojoj punini. Stoga se ovom predstavom progovara o važnosti svakog čovjeka, svakog života i svakog i najmanjeg bića koje može nositi promjenu.

 • Redateljica: Tamara Kučinović
 • Dramaturška suradnica i asistentica redateljice: Matea Bublić
 • Scenografkinje i dizajnerice lutaka: Ivana Živković, Sheron Pimpi - Steiner
 • Skladatelj: Petar Eldan
 • Oblikovateljica svjetla: Tamara Kučinović
 • Majstor svjetla: Arijan Knezović
 • Ton majstor: Dario Šunjić
 • Igraju: Jelena Kordić Kuret, Jadranka Popović Miljko, Marta Haubrich, Ružica Bošković, Anela Planinić, Ivan Nevjestić, Tibor Oreč
 • Trajanje: 50 minuta
 • Dob: 9+ 
 • Jezik izvođenja: na hrvatskom

LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR, BOSNA I HERCEGOVINA

Lutkarska scena u Mostaru osnovana je davne 1939., a 1952. godine osnovano je Gradsko pozorište lutaka - prva profesionalna ustanova scensko glazbene kulture za djecu Mostara i Hercegovine. Predstave su ispočetka bile marionetske, a poslije se uvode i druge lutkarske tehnike, a mijenja se i ime u Pozorište lutaka Mostar. Kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća nastaju neke od zapaženijih predstava u regiji, poput predstava Zlatorog i Asagao. U ratnoj 1993. godini napravljena je premijera predstave Grajko i Čupavko A. Marodiča i L. Paljetka u režiji Luka Paljetka. Iste godine Pozorište lutaka mijenja ime u Lutkarsko kazalište Mostar. Danas u Lutkarskom kazalištu Mostar rade iskusni, mladi i talentirani glumci, koji su već uključeni u repertoar igrajući i glavne uloge. Naš je repertoar uistinu bogat, trenutačno se na njemu nalazi 15 predstava, a sastavljen je od suvremenih do klasičnih tekstova. Sudjelovali smo na mnogim međunarodnim festivalima od Francuske, Mađarske, Bugarske do Češke te od Ljubljane, Zagreba,  Šibenika, Subotice, Rijeke, Kragujevca i Sarajeva. U svijetu lutkarstva stekli smo dobar ugled i zasluženo osvojili mnoštvo nagrada.

Lutkarsko kazalište Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,

88 000 Mostar

Bosna i Hercegovina / Bosnia and Herzegovina

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.lutkamo.com

Galerija slika