LENKA - predstava je otkazana

Detalji:

 

OTKAZANO

LENKA

Znate li Lenku? Rado ćete je upoznati jer je Lenka odlučna crvenokosa djevojčica koja voli crtati. Vrlo je slična svojim vršnjacima – radosna, srdačna i brbljava, a od njih se razlikuje u samo jednoj stvari - Lenka je bucmastija od ostale djece…Je li je to spriječilo u pronalaženju pravih prijatelja? Da biste doznali, pogledajte Lenku. Predstava se temelji na istoimenoj knjizi Lenka, a sama je priča vrlo jednostavna: bila jednom jedna bucmasta djevojčica koja je živjela sa svojom majkom. Djevojčica je uvijek crtala. Nije imala prijatelja, samo je sjedila u svojoj sobi crtajući. Njezinu ju je majka konačno „izbacila“ na dvorište i pozvala drugu djecu s kojom se Lenka pokušala igrati. U početku Lenka nije bila sretna u dvorištu jer se nitko nije htio igrati s njom, ni djevojčice koje su se igrale u razredu ni djevojčice koje su se igrale obručem ni dječaci koji su igrali nogomet. Usamljena i tužna, Lenka je počela crtati kredom po pločniku. Uskoro je s njom počeo razgovarati dječak na romobilu. Prvo su pričali o crtežima i zajedno trčali, a zatim su se počeli i zajedno igrati. I tako je Lenka dobila prijatelja.

  • Autorica / Author: Katalin Szegedi
  • Redateljica / Director: Kata Csato
  • Scenograf / Production Designer: Matravolgyi Akos
  • Glazba / Music: Bogdan Szczepański
  • Asistent režije / Assistant Director: Jacek Dojlidko
  • Igraju / Cast: Grażyna Kozłowska, Agnieszka Sobolewska, Iwona Szczęsna, Jacek Dojlidko
  • Trajanje: 40 minuta
  • Dob: 2+
  • Jezik izvođenja: bez riječi

KAZALIŠTE LUTAKA BIALYSTOK, REPUBLIKA POLJSKA

Prije 65 godina, Ministarstvo kulture i kulturne baštine dalo je Kazalištu Świerszcz u Bialystoku subvenciju i status profesionalne kazališne scene. Bila je to kruna desetljeća rada lutkara amatera koji su pod vodstvom Piotra Sawickija izgradili temelje lutkarskog pokreta u Bialystoku.

Danas se Kazalište lutaka Bialystok može nazivati kazalištem u punom smislu te riječi. Zahvaljujući trima kazališnim scenama i izvrsnim tehničkim i organizacijskim vještinama, uz produkciju predstava, ovo je kazalište također aktivno u područjima popularizacije kazališne kulture i kazališnog obrazovanja. Posljednjih je desetljeća kazalište organiziralo brojne nacionalne i međunarodne festivale kazališta lutaka uključujući Festival samostalnih lutkara, Okupljanja lutkarskih kazališta i jedinstveni festival lutkarskog kazališta za odrasle Metamorfoze lutke. Jacek Malinowski, redatelj, dramski pisac i profesor Odsjeka lutkarskog kazališta u Bialystoku, dijela Akademije dramskih umjetnosti u Varšavi, umjetnički je i administrativni direktor ovog kazališta od 2012. godine. Zahvaljujući Kazalištu lutaka Bialystok i Odsjeku lutkarskog kazališta, Bialystok je postao lutkarska Meka i službeno mu je dodijeljen naziv Grada promicatelja lutkarstva kroz članstvo u Međunarodnom udruženju gradova prijatelja lutkarstva AVIAMA. Godine 2018., Poljski lutkarski centar POLUNIMA, poljski ogranak međunarodnog udruženja UNIMA Union Internationale de la Marionnette, odlučio je preseliti svoje sjedište u Bialystok, glavni grad Podlaskog vojvodstva.

Kazalište lutaka Bialystok otvoreno je međunarodnoj suradnji, rezidencijama mladih umjetnika u kazalištu, studijskim projektima i radionicama.

 

Białostocki Teatr Lalek

Kalinowskiego 1 Str., 15-875 Białystok

Poljska/Poland

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.     

www.btl.bialystok.pl

Galerija slika