RUČAK ZA ŠESTERO

Detalji:

 

RUČAK ZA ŠESTERO

Postoji jedan grad, grad koji ne postoji. Grad imaginarnih prijatelja. On postoji ako želimo da postoji… i vidimo ga kad ga trebamo vidjeti. Zapravo, ne vide ga svi! Zato ne postoji. Ipak, vide ga neki! Zato postoji. Postoji onda kad u njega netko vjeruje. A on zapravo postoji i kad ne postoji. Razumijete, zar ne? U tom gradu živi Janko. On čeka. Čeka da ga netko pozove. On čeka da u njega netko povjeruje, da nekome bude potreban. Nekad treba dugo čekati. Ali to nije problem. To tako mora biti. To je tako u redu. Predstava Ručak za šestero progovara o ne tako čestoj, a opet tako neobičnoj temi imaginarnih prijatelja kod djece. Ona tu neobičnu pojavu ne osuđuje niti je veliča, već kroz nju progovara o snazi prijateljstva, o osnovnoj ljudskoj potrebi da nekome pripadamo i da s nekim svoje snove pretvorimo u djelo. Baveći se takvom kompleksnom temom, koja svakog roditelja može izbaciti iz tračnica logičnog objašnjenja neobičnih pojava kod djece, ova predstava svojim jednostavnim i duhovitim životnim situacijama s novim članom obitelji Knezović (koji za neke postoji, a za druge ne postoji), daje lakoću i jednostavnost kojom nas povezuje sa svakim likom i tjera da stalno preispitujemo postojanje onog čega nema ili možda ima, ili možda... Ukratko, Stanko je jednoga prekrasnog dana doma doveo Janka, svog imaginarnog prijatelja Janka... Stoga, upitajte se što ćete učiti vi kada vaše dijete, toliko slično, a opet toliko drugačije od ostale djece kući dovede Janka, ili Janku, ili Zdenku, ili...

  • Režija: Tamara Kučinović
  • Scenografija i lutke: Ivana Živković, Sheron Pimpi – Steiner
  • Glazba: Petar Eldan
  • Igraju: Karolina Horvat, Mario Jakšić, Katarina Arbanas, Nikša Eldan
  • Trajanje: 60 minuta
  • Dob: 6+ 
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC, ČAKOVEC I UMJETNIČKA ORGANIZACIJA GLLUGL, VARAŽDIN, REPUBLIKA HRVATSKA

 Kazališna družina Pinklec profesionalno je kazalište za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan.

Kazališna družina Pinklec kreira predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, koje govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. Time im omogućavamo da u slojevitoj, edukativnoj i maštovitoj kazališnoj estetici pronađu miran kutak djetinjstva, da razvijaju kreativnost, maštu, kulturu javnog nastupa i komuniciranja te da stječu kulturne navike.

Umjetnička organizacija GLLUGL osnovana je krajem 2015. godine. Naziv GLLUGL, kao akronim triju izvedbenih umjetnosti – glume, lutkarstva i glazbe, jasno označava područja djelovanja organizacije. Idejni začetnici GLLUGL-a glumci i lutkari Filip Eldan, Nikša Eldan, Katarina Arbanas, redateljica, glumica i lutkarica Tamara Kučinović, dramska pedagoginja Renata Eldan te glazbenik Petar Eldan vodili su se idejom obogaćivanja kulturnog života grada Varaždina, ali i šire. Cilj GLLUGL-a jest svojim djelovanjem zainteresirati mlade i djecu za kulturu i umjetnost ne zanemarujući pritom zrele generacije.

 

Kazališna družina Pinklec / Pinklec Theatre Company

Trg Republike 3, 40 000 Čakovec

Hrvatska/Croatia

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.kdpinklec.com

Umjetnička organizacija GLLUGL / GLLUGL Arts Organization

Varaždin, Kolodvorska 5

Hrvatska/Croatia

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.gllugl.hr