TIHI DJEČAK

Detalji:

 

TIHI DJEČAK

Tihi dječak je lutkarska predstava bez lutaka – to je ples prstiju i gluma tijela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gdje čovjek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negdje na selu, živi dječak. Njegova obitelj ima četiri člana: osim tate i mame, tu je i dječakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava obitelji, je lovac. U zaključanom ormaru na tavanu, daleko od djece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dječak ide s tatom u lov, ali pušku ne smije ni pipnuti – moći će pucati tek kad položi ispit za lovca. Jednoga dana, kad su djeca ostala sama kod kuće, dječak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smjeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajanstvenoga prostora. Među paucima, slijepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku.

Dječak se zove Vuk i ovo je njegova priča.

  • Tekst: Ana Duša, Tin Grabnar
  • Režija: Tin Grabnar
  • Dramaturgija: Ana Duša
  • Glazba: Mitja Vrhovnik Smrekar
  • Kostim: Sara Smrajc Žnidarčič
  • Prijevod na znakovni jezik: Ana Keler
  • Igraju Milomir Rakić, Ljubica Radomirović, Miloš Milovanović, Sanja Matejić
  • Trajanje: 43 minute
  • Dob: 8+ 
  • Jezik izvođenja: na srpskom

KAZALIŠTE ZA DJECU KRAGUJEVAC, KRAGUJEVAC, REPUBLIKA SRBIJA

Povijest lutkarstva u Kragujevcu počinje 11. listopada 1994. godine kada je održan 1. Međunarodni lutkarski festival malih formi. Tek 2001. godine festival je ponovno pokrenut pod nazivom Međunarodni lutkarski festival Zlatna iskra. Nužnost postojanja profesionalnog kazališta za djecu prepoznaje i Skupština grada Kragujevca i konačno 27. lipnja 2003. godine donosi Odluku o osnivanju Kazališta za djecu Kragujevac. Do 2017. godine Kazalište je realiziralo 40 premijera, uglavnom lutkarskih predstava. Sudjelovalo je na brojnim domaćim i međunarodnim lutkarskim festivalima i do sada je osvojilo 60 nagrada. Uz osnovne djelatnosti, pripreme i izvođenja predstava iz vlastitog repertoara, Kazalište je sačuvalo tradiciju organiziranja Međunarodnog lutkarskog festivala Zlatna iskra na kojemu iz godine u godinu sudjeluje sve više vodećih svjetskih kazališta.

 

Pozorište za decu Kragujevac

Trg slobode 1.

34 000 Kragujevac

Republika Srbija / Republic of Serbia

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.pozoristezadecu.com

Galerija slika