FLEKAVAC

Detalji:

FLEKAVAC

Ovo je predstava koja govori o odrastanju jednog dječaka i prihvaćanju odgovornosti. U srži joj je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nas upozori na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednog dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti… Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku, Flekavcu, koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima, poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.

  • Autorica teksta: Nina Mitrović
  • Redateljica: Renata Carola Gatica
  • Skladatelji i autori tekstova songova:  Ivana Đula, Luka Vrbanić
  • Kreatorica lutaka, scenografije i kostima:  Alena Pavlović
  • Koreograf:  Damian Cortes Alberti
  • Oblikovatelj svjetla:  Sanjin Seršić
  • Igraju: David Petrović, Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković, Andrea Špindel
  • Trajanje: 45 minuta
  • Dob: 5+
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA RIJEKA, REPUBLIKA HRVATSKA

Gradsko kazalište lutaka Rijeka osnovano je 1960., a osnivač mu je Grad Rijeka.

Osnovna djelatnost je stvaranje, produciranje i distribucija lutkarskih predstava s težištem na najmlađi uzrast, no istovremeno i njegovanje programa za sve uzraste. Kreira raznolik lutkarski repertoar koji je otvoren i za druge kazališne medije te postavlja predstave u kombiniranoj tehnici s dramskim kazalištem za djecu, pripovjedno kazalište, interaktivne program za najmlađe, radioničke i edukativne programe i projekte. Kvaliteta umjetničkog rada evidentirana je i kroz mnogostruke nagrade koje su Kazalište i njegovi umjetnici i suradnici dobili, sveukupno 150, a samo kroz posljednje dvije godine (2018. i 2019.) 40 strukovnih i nagrada publike. Kazalište sa svojim predstavama promovira svoj rad i kulturu u Hrvatskoj i inozemstvu te je gostovalo na mnogo regionalnih i inozemnih festivala uključujući i druge kontinente.

Organizira i godišnji međunarodni festival pod nazivom Revija lutkarskih kazališta od 1996., a u posljednje tri godine sudjeluje i kao jedan od glavnih programskih partnera festivala Tobogan Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. Naime, Gradsko kazalište lutaka Rijeka jedan je od vodećih partnera u programskom pravcu Dječja kuća Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020. u okviru kojeg producira i organizira različite projekte.

Djeluje u krovnim organizacijama UNIMA-e i ASSITEJ-a, i član je svjetske mreže kazališta za najmlađe - Small Size te platforme Kliker koja potiče razvoj kazališta baziranog na pokretu i plesu za djecu i mlade.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Blaža Polića 6.

51 000 Rijeka

Hrvatska/Croatia

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.gkl-rijeka.hr

Galerija slika