PLASTIČNI JUNACI

  • Pročitano 431 puta

Detalji:

PLASTIČNI JUNACI

Plastični junaci iznenađujuć je, duhovit i brz kolaž prizora iz rata u cijelosti izveden komercijalnim dječjim igračkama. Naivnim dječjim igračkama udahnjuje se život, nevinost dječje igre isprepliće se s krvavom stvarnošću rata odraslih, a nasilje, želja, mržnja i strah dolaze u prvi plan. Kombiniranjem različitih tehnika manipulacije predmetima, videozapisa i glume predstava Plastični junaci istovremeno je duhovita i bolna, bavi se teškim temama, a publici pruža divlje i novo lutkarsko iskustvo.

  • Autor i izvođač: Ariel Doron
  • Umjetnički savjetnik: Shahar Marom
  • Režija: Rotem Elroy, David Lockard
  • Izrada predmeta: kineski narod / the Chinese people
  • Videozapis: Anael Resnick, Ariel Doron
  • Trajanje: 45 min
  • Dob: 12+
  • Jezik izvođenja: bez riječi 

Sudjelovanje na Festivalu omogućilo Veleposlanstvo Države Izrael u Zagrebu.

MennorahW. IzarelISRAEL

ARIEL DORON, DRŽAVA IZRAEL / SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA

Ariel Doron lutkar je, redatelj i izvođač. U svojemu se radu oslanja na vrlo malo teksta i mnogo zaigranosti dok se bavi teškim društvenim i političkim temama. To čini kombinacijom lutkarskih i izvedbenih tehnika iz različitih disciplina prilagođenih svakom projektu, a gledatelje nastoji potaknuti da osjećaju, misle i reagiraju.

Trenutačno živi u Njemačkoj gdje stvara, nastupa, podučava, režira i surađuje s kazalištima i institucijama kao što su Theater Junge Generation u Dresdenu, Maxim Gorki Theater u Berlinu, kazalište Schauburg u Münchenu, Staatsschauspiel Dresden, FITZ!, Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst (HMDK) Stuttgart, kazalište i galerija Hanut 31 u Tel Avivu i brojnim drugima. Ariel Doron također animira lutke za desetke televizijskih i kino produkcija, poput izraelske verzije Ulice Sezam u kojoj manipulira lutkom omiljenog lika Elma i daje mu glas.

Prvostupnik je studija kinematografije na Sveučilištu u Tel Avivu te je pohađao nastavu lutkarstva u Školi za vizualno kazalište u Jeruzalemu i majstorske tečajeve i radionice na Institute International de la Marionnette, Charleville-Mezieres te u kazalištu Train Theater u Jeruzalemu.

Ariel Doron

Mittenwalder Strasse 47, 10961 Berlin

Njemačka/Germany

www.arieldoron.com