SAMOIZOLACIJA U 40 MINUTA*

  • Pročitano 369 puta

Detalji:

SAMOIZOLACIJA U 40 MINUTA, predstava studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

Koje je idealno vrijeme za odlazak u supermarket kako bismo izbjegli gužvu? Koliko se u njemu treba zadržati? Kako ući u vlastiti stan bez prljanja poda? Kako skinuti odjeću sa sebe bez previše kontakta s kožom? Kako ukloniti potencijalne bakterije sa svoga tijela? Kako sigurno odjenuti novu odjeću? Kako sortirati kupljene namirnice na svom stolu? Kako kihnuti? Kako prati ruke? Koliko dugo? Zašto?

Kako živjeti u situacijama krajnjeg opreza i straha od svega što nije pod našom kontrolom? Koliko smo svjesni vlastitih postupaka? Prerastaju li tada naše ponašanje i navike u krajnost? Prelazimo li vlastite granice? Do koje mjere? Dokle?

Kako pritom održavati zdrav odnos s drugom osobom? Koliko smo svjesni posljedica svojih postupaka? Prerastaju li tada tuđe ponašanje i navike u krajnost? Prelazimo li tuđe granice? Do koje mjere? Dokle?

Kako živjeti kada se dvije krajnosti konačno sudare? Kako preživjeti kada obje strane odbijaju popustiti? Nadjača li potreba za kontrolom potrebu za kaosom? Ili obratno?

  • Autor i izvođač: Jura Ruža
  • Mentorica: Maja Lučić
  • Plakat: Ena Vladika
  • Trajanje: 40 minuta
  • Dob: 15 +
  • Jezik izvođenja: na hrvatskom

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, REPUBLIKA HRVATSKA

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku jedina je umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Samostalno je počela s radom u akademskoj godini 2004./2005. kao Umjetnička akademija u Osijeku. U okviru Akademije danas djeluje šest odsjeka. Izvodi se više preddiplomskih sveučilišnih studija (među kojima studij Gluma i lutkarstvo), diplomskih sveučilišnih studija (među kojima studij Kazališna umjetnost, smjer Gluma i lutkarstvo) te jedan poslijediplomski specijalistički studij. Na Odsjeku za kazališnu umjetnost ustrojen je studij glume i lutkarstva kao jedino mjesto gdje se u Hrvatskoj (a i u susjednim državama) može studirati lutkarstvo. Studenti studiraju i dramsku glumu i lutkarstvo te dobivaju titulu diplomiranog glumca i diplomiranog lutkara. Akademija pridonosi kulturnom i umjetničkom životu grada Osijeka organizirajući različita kulturna i umjetnička zbivanja, kao što su festivali Dioniz i Lutkokaz (međunarodna lutkarska revija – susret lutkarskih akademija i mladoga lutkarskog kazališta). Studenti glume i lutkarstva sa svojim su lutkarskim izvedbama s velikim uspjehom gostovali na festivalima u zemlji i inozemstvu (Slovačkoj, Rusiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Italiji). Redovito gostuju na PIF-u prikazujući u svojim završnim i diplomskim ispitnim produkcijama nove načine lutkarskog razmišljanja i svježa scenska rješenja. Predstava Duga, nastala kao diplomski ispit, osvojila je na 48. PIF-u 2015. godine četiri nagrade. 

Kralja Petra Svačića 1F

31 000 Osijek

Hrvatska/Croatia

www.uaos.unios.hr