SLUŠAJTE KAZALIŠTE - MORE IZ ORMARA

MORE IZ ORMARA – Gradsko kazalište lutaka Split

Pjesmarica

Zatvorite oči i slušajte kazalište!

Pozivamo vas da uronite u more stihova iz pera velikog Jakše Fiamenga. Zahvalni na pjesničkoj ostavštini kojom je obogatio kazalište, posvećujemo mu ovu izvedbu nagrađivane predstave “More iz ormara”, nastale prema njegovim stihovima o djetinjstvu, zvonima s kampanela, otvorenim prozorima, prijateljstvu i ljubavi u kojoj je more u glavnoj ulozi.

“Od svih priča uvijek su mi bile najljepše one o odrastanju. U njima su skrivene najbolje stranice naših života koji zapravo i nije drugo nego jedna velika knjiga. Živeći, svaki od nas tu knjigu čita i pamti, dopisuje i skraćuje po želji. Sve naše ljubavi i nade, radosti i znatiželje, zaigranost i maštarija ispričane su već na njezinim prvim dječjim stranicama. Ukratko, na njima je sadržana svjetlost djetinjstva, bezbroj puta opjevana, nikad do kraja ali uvijek posebna, pa i u ovoj prilici, za poeziju koja je srodna svim djetinjstvima budući da pjesnik i dijete nisu ništa drugo nego prvi rođaci. (Jakša Fiamengo, 1946.-2018.)”

Stihovi: Jakša Fiamengo

Glazba: Mate Matišić

Songovi iz predstave "More iz ormara"

  1. Ja sam mala libica
  2. More u Komiži
  3. Ne dajte im da odrastu
  4. Šuti k'o riba
  5. Živjela gimnastika
  6. More je morsko
  7. Ljubav
  8. Trči, trči, moj živote

Songove izvode: Alin Antunović, Milena Blažanović, Milana Buzolić-Vučica, Ivica Beatović, Srđan Brešković, Ivan Medić, Branimir Rakić i Franko Perić

Pjesmaricu uredila: Željana Cvitanović

https://www.youtube.com/watch?v=MFxbOKh530Q, link je aktivan od 30. travnja 2020. u 12.00 sati

Predstava je izvedena na 43. PIF-u 2010. godine.

O predstavi na: http://gkl-split.hr/predstava/more-iz-ormara-

Foto 2009.: Matko Biljak

Foto 2019.: Jelena Popić

O kazalištu na www.gkl-split.hr