DO VIĐENJA

Detalji:

DO VIĐENJA

Do viđenja, lutkarska predstava Kazališne družine Pinklec, donosi priču o prijateljstvu. Kroz topao sadržaj o zbližavanju i rastanku glavnih likova, lava i ptičice, na djeci razumljiv i katarzičan način predstava problematizira ključne razvojne faze u životu svakog djeteta - privrženost i separaciju. Kada jednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta lav pronađe ozlijeđenu ptičicu, odluči joj pomoći. Budući da su sve ptice već odletjele na jug, ponudi joj zajednički suživot, te je odvede svojoj kući. Uz birane detalje, kućica je udoban i topao dom u kojem pratimo tijek njihove svakodnevice uređene oko dnevnih i večernjih rituala. Postupno postajemo svjedoci rađanja divnog prijateljstva. Ipak, na proljeće, kad se vrate ptice s dalekog juga, ptičica odlazi s jatom. Što će se dogoditi s lavom i što će biti od njihova prijateljstva?

  • Režija: Romano Bogdan
  • Dramaturgija: Tanja Novak
  • Scenografija i oblikovanje lutaka: Lidija Matulin
  • Glazba: Bojan Miljančić
  • Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
  • Majstor tona: Mario Zelenbaba
  • Majstor rasvjete: Neven Taradi
  • Igraju: Karolina Horvat, Mario Jakšić, Davor Dokleja
  • Dob: 3+

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC, ČAKOVEC, REPUBLIKA HRVATSKA

Kazališna družina Pinklec kazalište je za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan. Kazališna družina Pinklec kreira predstave koje govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. O sebi kažu: Odabiremo hrvatske i svjetske autore koji u svojim djelima progovaraju iskreno i hrabro o problemima djece i mladih, a izvrsnošću redateljskih postavki pazimo na umjetničke kriterije koji su neobično važni za mladu publiku. Predstavama želimo pobuditi potrebu društva za kazalištem, onako kao što djeca imaju potrebu za toplinom, nježnošću, prihvaćanjem i komunikacijom. Nastojimo da u svakom djetetu u budućnosti ostane sjećanje na neku kazališnu priču koja pridonosi oblikovanju njegove estetike na putu odrastanja. Kazališna družina Pinklec okuplja stotinjak djece i mladih u Dramskom studiju Dada te kroz nekoliko desetaka grupa educira i odgaja djecu i mlade.

Kazališna družina Pinklec

Trg Republike 3

40000 Čakovec

Hrvatska

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.kdpinklec.com

Galerija slika