Predstava

ZLATOKOSA I TRI MEDVJEDA, Kazalište lutaka Maribor, Slovenija (5+)

18. rujna 2022
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Opis programa:

nedjelja, 18. rujna; 11.00 sati; dvorana KUC Travno; 5+; 35 minuta; na slovenskom

Zlatokosa je znatiželjna djevojčica koja se otvorenih očiju divi svijetu oko sebe. Sunčano jutro opaža u svoj njegovoj ljepoti i punoći: primjećuje oblake, divi se leptirima i cvijeću, a skakutavi zečić nije izmakao njezinom pogledu. Ona trči za njim, traži ga u grmlju, iza drveća… i odjednom se nađe duboko u šumi. Zlatokosa se nađe među drvećem, i umjesto staze koja vodi njezinom domu, ugleda kuću na čistini. Ulazi ne znajući da u njoj žive medvjedi. U kući su samo tri zdjele kaše, tri stolice, tri kreveta… različitih veličina. Zlatokosa pronalazi pravu stolicu, zdjelu i krevet za sebe. Jede kašu iz najmanje posude, nehotice razbije najmanju stolicu, a onda mirno zaspi u najmanjem krevetu. Medvjedi je, naravno, pronađu i… sigurno otprate kući.

Jednostavna priča djeci na prvi pogled nudi razumijevanje odnosa i veličine, ali istovremeno nudi mnoga pitanja o smjeloj znatiželji i granicama uplitanja u intimni prostor drugih.

KAZALIŠTE LUTAKA MARIBOR, REPUBLIKA SLOVENIJA

Kazalište lutaka Maribor osnovano je 8. prosinca 1973. godine spajanjem dvaju amaterskih lutkarskih kazališta u gradu. Počeci razvoja mariborskog lutkarstva sežu u razdoblje između dva svjetska rata. Sezona 1974./75. smatra se prvom profesionalnom sezonom novoosnovanog kazališta lutaka. Misija Kazališta lutaka Maribor je produkcija i postprodukcija lutkarskih predstava namijenjenih svim dobnim skupinama u vlastitim prostorima, u Sloveniji i svijetu. Osnovna smjernica u osmišljavanju programa je kvaliteta u odabiru tekstova, tema i umjetničkih suradnika. Odgovornost prema osnivaču, financijerima (programi i infrastruktura) i prema publici ogleda se u osiguravanju pristupačnosti, raznolikosti i razvojno orijentiranog programa. Osim osnovne misije, zaposlenici se zalažu i za razvoj popratnih sadržaja (kulturna edukacija iz područja lutkarstva i lutkarske baštine) te osiguravanje infrastrukture za umjetnike u gradu koji nemaju prostora za nastup – suvremeni ples, filmska kultura, glazba, neovisno kazalište.

Detalji

Adaptacija teksta: Silvan Omerzu, Saša Eržen
Redatelj: Silvan Omerzu
Likovnost predstave: Silvan Omerzu
Adaptacija: Silvan Omerzu, Saša Eržen
Autor glazbe: Vasko Atanasovski
Kostimografi: Mojca Bernjak, Silvan Omerzu
Oblikovatelj svjetla: Miljenko Knezoci
Oblikovatelj zvuka: Jure Auguštiner
Izrada scenografije: Lucijan Jošt, Branko Caserman, Igor Vidovič
Izrada lutaka i scenskih elemenata: Silvan Omerzu, Žiga Lebar, Primož Mihevc, Nina Šabeder, Nikolas Erdelji Igraju / Cast: Barbara Jamšek, Vesna vončina, Gregor Prah, Jure Ivanušič

Fotografija: Boštjan Lah

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

18. rujna 2022.
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Galerija