Predstava

VRRRRPCA!, Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais, Francuska (2+)

18. rujna 2022
18:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Opis programa:

Nedjelja, 18. rujna; 18.00 sati; Zagrebački plesni centar; 2+; 35 minuta; bez riječi

U scenografskom prostoru koji se arhitektonski konstruira u stvarnom vremenu ova predstava odaje počast neobičnom materijalu: ljepljivoj traci.

Tri članice feminističkog rock benda koje su pobjegle od potencijalnog totalitarnog režima stvaraju novi participativni dom na pozornici svojega izgona. Odmataju i slijede tu traku, iscrtavajući grafičke linije i prostore usred kružnog prostora.

Ljepljive su trake nepredvidljive i nasumične te čak prodiru u tijela umjetnica i otkrivaju nevidljivo tkivo odnosa. Ni iz čega stvaraju nastambe i poigravaju se svojom tjelesnošću u svojstvu lutkarice plesačice, glumice i skladateljice. Njihovo sestrinstvo i suradnja publiku navode na propitkivanje pojmova utočišta, preobrazbe i dijeljenja.

Ono imaginarno u ženskom hrvanju na zaigran se način upotrebljava kako bi se sve uništilo i počelo ispočetka negdje drugdje i bolje.

LES NOUVEAUX BALLETS DU NORD-PAS DE CALAIS, LILLE, FRANCUSKA REPUBLIKA

Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais je multidisciplinarna kazališna trupa iz Lillea u sjevernoj Francuskoj. Amélie Poirier je pridružena umjetnica. U kreacijama trupe, namijenjenima mladoj publici i široj javnosti, objedinjuju se suvremeno lutkarstvo, predmeti, pokreti i glazba. Dvije posljednje predstave ove trupe (DADAAA i SCOOOOTCH!) odabrane su za međunarodne festivale.

Sudjelovanje omogućili / The participatuion supported by: Teatroskop – South-Eastern European Network for Performing Arts i French Institute of Serbia

Detalji

Autorica i redateljica: Amélie Poirier
Scenografija: Philémon Vanorlé
Dizajner svjetla: Henri-Emmanuel Doublier
Dramaturško savjetovanje: Dinaïg Stall, Lyly Chartiez-Mignauw
Igraju: Mariane Berthault, Audrey Robin, Clémentine Vanlerberghe.

Fotografija: Frédéric Lovino

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

18. rujna 2022.
18:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Galerija