Predstava

TIHI MACBETH, La Fille du Laitier, Kanada (za odrasle)

18. rujna 2022
20:00
Dvorana kulturnog centar Travno

Opis programa:

Nedjelja, 18. rujna; 20.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; za odrasle; 60 minuta; bez riječi, s nekoliko titlova na engleskom

Vojnik odan svojoj zemlji na bojnom polju susretne tri vještice koje mu kažu da će biti kralj. Macbeth i njegova suučesnica u zločinu dama Macbeth kreću na krvavi put popločen ambicijom, moći i izdajom.

Tihi Macbeth potpuno dekonstruira ovu Shakespeareovu tragediju u ubrzano, emocionalno kazališno iskustvo, koristeći tijelo, predmete kao slike i hektolitre lažne krvi. Cijele su scene svedene na jedan pogled, a Shakespeareova složena i prekrasna poezija postaje tiha i sveprožimajuća. Kroz sve to, jedan se par nepovratno preobražava. Tihi Macbeth predstavlja svijet toliko lišen morala da su ljudski životi jednako potrošni kao plastične čaše. Bogatstvo, krv, ostaci, i otpad ostat će za buduće kraljeve.

Reinterpretacija Macbetha Williama Shakespearea iz pera Hélène Bélanger i Jona Lachalna

LA FILLE DU LAITIER, MONTREAL, KANADA

La Fille du Laitier je služba za dostavu kazališta iz Montreala koja kreativno i inovativno kazalište dovodi pred vaša vrata s pomoću kombija koji se pretvara u minijaturno kazalište. Time nastoje demokratizirati umjetnost te publici koja ih ne očekuje i koja obično ne ide u kazalište pružiti prvo iskustvo predstave uživo.

Predstave se održavaju za iznimno raznoliku publiku u javnim otvorenim prostorima, zbog čega su obično izrazito vizualne, s naglaskom na tjelesno kazalište i kolektivno stvaranje. Ta trupa, zahvaljujući svojem otvorenom i dekonstruirajućem pristupu prokušanim klasicima te intenzivnoj želji za stvaranjem novih djela, ponosno prisvaja pravo na ludilo i slavljenje imaginarnog. La Fille du Laitier svoje predstave izvodi i u zatvorenim prostorima u Kanadi i inozemstvu.

PIF festival zahvaljuje Conseil des arts et des lettres du Québec za potporu.

Detalji

Igraju: Marie-Hélène Bélanger, Jérémie Francoeur

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

18. rujna 2022.
20:00
Dvorana kulturnog centar Travno

Galerija