Predstava

SLONIĆ DIŠTONIĆ, Gradsko kazalište lutaka Split, Hrvatska (3+)

21. rujna 2022
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Opis programa:

Srijeda, 21. rujna; 11.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 3+; 40 minuta; hrvatski

Intonacija je raspjevana kraljevina kojom vladaju kralj Solo i kraljica Arija. Svake godine kralj i kraljica organiziraju božićni glazbeni festival u kojem se najbolji pjevači i svirači iz cijelog svijeta natječu za prestižnu nagradu Zlatni Akord. Čarobnjak Mandolini je počasni član žirija i jedini u kraljevini koji ne zna pjevati ni svirati. Kada ne dobije pozivnicu za ovogodišnji festival, razljućeni čarobnjak ga odluči uništiti. Noć prije finala njegov pomoćnik Slonić svojom specijalnom metodom cijelom carstvu ukrade ritam i sluh. Što će se dogoditi s festivalom Zlatni Akord, hoće li tradicija biti uništena, a cijelo kraljevstvo bačeno u očaj, otkrit ćete u napetoj završnici ove uzbudljive i raspjevane lutkarske predstave.

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, REPUBLIKA HRVATSKA

Prva premijera prvoga profesionalnog hrvatskog lutkarskog kazališta bila je adaptacija suvremene ruske pripovijesti Zaleđeni brežuljak, 2. kolovoza 1945. godine.

Od utemeljenja do danas, GKL Split održava kontinuitet repertoarne politike koja se temelji na postavljanju domaće i svjetske literarne baštine, te promociji hrvatskog i svjetskog recentnoga dramskog stvaralaštva za djecu.

Svojim produkcijama GKL Split propituje svijet u kojem djeca danas žive i s pozornice nastoji uspostaviti komunikaciju sa svakim djetetom u gledalištu.

GKL Split svake godine producira tri do četiri premijere lutkarskog kazališta i kazališta za djecu u dobi od 3 do 10 godina, a svake je sezone na programu i desetak repriznih naslova. Više od 300 izvedbi na godinu gleda gotovo 40 000 djece. Godine 2008. splitski lutkari predstavili su svoje i hrvatsko kazalište za djecu u Bugarskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Meksiku, Iranu, Egiptu, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji. U svom posjedu Gradsko kazalište lutaka ima veliku zbirku strukovnih priznanja i nagrada koje je dobilo na brojnim inozemnim i domaćim festivalima.

Gradsko kazalište lutaka Split usmjereno je na promoviranje domaćega dramskog stvaralaštva za djecu i organizator je Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić. Osim hrvatskih autora, postavlja i svjetske klasike u dramskoj i lutkarskoj formi te predstave za odrasle koje se bave izazovima odgoja i odrastanja djece i mladih.

Detalji

Tekst i režija: Siniša Novković
Lutke, kostimi i scena: Luka Duplančić
Glazba: Tomislav Topić
Inspicijentica: Željana Cvitanović
Suradnica u izradi lutaka: Danira Matošić
Igraju: Sanja Vidan, Ivan Medić, Branimir Rakić, Justina Vojaković-Fingler, Franjo Đaković, Milana Buzolić-Vučica, Milena Blažanović, Andrea Majica

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

21. rujna 2022.
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Galerija