Prestava

PREDSTAVA*, Lutkarski studio Učilišta ZKM-a, Hrvatska (za djecu i odrasle)

17. rujna 2022
18:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Opis programa:

subota, 17. rujna; 18.00 sati; ZKM, dvorana Polanec; 40 minuta; za djecu i odrasle; na hrvatskom

Lutkarski studio Učilišta ZeKaeM-a

Članovi grupe P2 pohađaju lutkarski studio oko 7 godina. U tom procesu upoznali su različite tipove lutaka i lutkarskih tehnika i tehnologija. Ove godine bavili su se guignol lutkom te pokušali prikazati razvoj guignola od ruke, ruke u rukavici, obične bijele kuglice na ruci, do gotove guignol lutke. Kao vrhunac ove lutkarske tehnike polaznice najstarije grupe E2 (studentice) izradile su osnovne likove za poznati lutkarski skeč Punch i Judy te je on umetnut kao predstava u predstavi o predstavi.

Kao dramaturški okvir cijele priče poslužio je tekst Karela Čapeka Kako nastaje kazališna predstava. U tehnici teatra sjena predstavljene su važne uloge iza pozornice bez kojih kazališne predstave ne bi bilo. Nastojalo se predočiti dinamiku procesa stvaranja predstave te na kraju zaključiti kao je zaključio i K. Čapek: U kazalištu je moguće sve, to je kuća čuda.

Detalji

Prema motivima K. Čapeka Kako nastaje kazališna predstava ideja, izrada lutaka, animacija i gluma Grupa P2: Maša Babić Herceg, Nora Ban, Gregor Bučević, Anja Džakula, Šimun Lončar, Nina Magzan, Lina Mlinarević, Ema Sorić, Katja Vojnović, Vito Volarić, Filip Wittenberg

Izrada lutaka, animacija i gluma, grupa E1: Nika Pribanić, Vedrana Iva Rimac
Scena: Robert Capan, Dean Mogušić, Domagoj Miloš
Svjetlo: Saša Bogojević, Jakov Rajković
Ton: Bruno Fretze

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Natalie Murat Dean

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

17. rujna 2022.
18:00
Zagrebačko kazalište mladih, dvorana Polanec

Galerija