LUTKE NA VELIKOM PLATNU: WAFI & RAFI*, projekcija lutkarskih filmova djece i mladih (za djecu i odrasle)

19. rujna 2022
20:00
Otvoreni prostor zapadne strane zgrade Kulturnog centra Travno

Opis programa:

Ponedjeljak, 19. rujna; 20.00 sati; otvoreni prostor zapadne strane zgrade Kulturnog centra Travno; 50 minuta

Projekcija lutkarskih filmova održat će se na platou Mamutice, a predstavit će nam međunarodni festival animiranog filma djece i mladih do 18 godina starosti VAFI & RAFI koji je inače podijeljen u dvije sekcije – VAFI gdje se natječu animirani filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti i RAFI u kojem se natječu profesionalci koji rade filmove za djecu i mlade. 55. PIF predstavlja VAFI.

13. izdanje festivala održano je od 26. do 28. svibnja u Rijeci (RAFI sekcija) te od 2. do 5. lipnja 2022. godine u Varaždinu (VAFI sekcija) pod pokroviteljstvom HAVC-a, Grada Varaždina i Rijeke, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Varaždinske i Primorsko-goranske županije, a uz suorganizatore ASIFA Hrvatske, Hrvatski filmski savez, Koncertni ured Varaždin, POU Varaždin, Kino Gaj i Dječju kuću. Zemlja partner festivala je bila Republika Češka.

Na festival je pristiglo 995 animiranih filmova iz preko 90 zemalja svijeta. Riječ je o 223 filmova u VAFI sekciji te 772 u RAFI sekciji. Nakon detaljnog gledanja, odabrano je 188 filmova koji su ušli u službeni program festivala. Ukupno 100 u VAFI sekciji, te 88 filma u RAFI sekciji.

Prikazat ćemo najbolje animirane lutkarske filmove iz Rusije, Meksika, Indije, Kine/Tajvana, Portugala, Belgije i Hrvatske.

Detalji

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

19. rujna 2022.
20:00
Otvoreni prostor zapadne strane zgrade Kulturnog centra Travno

Galerija