Mini teater

DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA, Mini teater, Slovenija (6+)

17. rujna 2022
18:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Opis programa:

subota, 17. rujna; 18.00 sati; dvorana KUC Travno; 6+; 45 minuta; na hrvatskom

Bajka Hansa Christiana Andersena Djevojčica sa šibicama predivna je i tužna priča o ljudskoj krhkosti i moći mašte da udahne nadu.

Izvodi se na pozornici koja je s tri strane okružena publikom, u intimnom prostoru u kojem publika može iskusiti snolik, čarobni svijet očaravajućih lutaka, uznemirujućih sjena i originalne glazbe – topla i nježna predstava sa suvremenim obratom.

Temeljeno na motivima bajke H. Ch. Andersena Djevojčica sa šibicama

MINI TEATER, LJUBLJANA, REPUBLIKA SLOVENIJA

Mini teater (1999.) koji su osnovali Robert Waltl i Ivica Buljan udomaćio se u krajoliku slovenske umjetnosti u trenutku kad je estetika osamdesetih, nakon zenita devedesetih, pronašla novi život u novoj generaciji redatelja. Barokno vizualno kazalište, retroavangarda, postpolitičko kazalište i formalističko istraživanje s jedne strane i Mini teater s druge kao novo ekstremno granično mjesto utemeljeno na tradiciji europskog umjetničkog kazališta autora kao što su Peter Brook, Ariana Mnouschkina, Giorgio Strehler, Patrice Chereau i Anatoly Vasilyev i u američkoj avangardi od Living Theatre do Ellen Stewart i njezinog kluba La MaMa.

info@mini-teater.si
www.mini-teater.si

Detalji

Redatelj: Steve Tiplady
Lutke i scenografija: Sally Todd
Glazba: Miha Petric
Igraju: Vesna Kuzmic, Aleš Kranjec

Fotografije: Miha Fras

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

17. rujna 2022.
18:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Galerija