Predstava

OTKAZANO – umjesto predstave BAMBI pogledajte predstavu ŽIVOTINJSKE PRIČE istog kazališta u istom terminu u istoj dvorani! BAMBI, Kazalište za djecu Kragujevac, Srbija (7+)

22. rujna 2022
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Opis programa:

Četvrtak, 22. rujna; 11.00 sati; dvorana Kulturnog centra Travno; 7+; 55 minuta; srpski

Duboko u šumi jednoga proljetnog dana otvorila su se dva mala oka. Otkad su se otvorila, nisu se prestala pitati što to vide: mamin nos, travu, drvo, miša, vjevericu, šojku, lišće, kamenje, vodu, tvora, zeca, Falinu, rogove jelena, put, grmlje i najljepše od svega – livadu! Ustvari, postoji još nešto. Nešto visoko. Nešto što stoji na dvije noge. Nešto što nema ništa na njušci! Nešto što ima golemu snagu. To je…

Bambi je autorova adaptacija lirskog romana koji je prije gotovo jednog stoljeća napisao Felix Salten, uz glazbu uživo na nekoliko udaraljki. Predstava govori o odrastanju i upoznavanju svijeta malog jelena. Proživjet ćemo s njim njegovo djetinjstvo, radosti i poteškoće odrastanja. Mali jelen mora naučiti stajati, hodati, skakati, trčati, igrati se, tražiti hranu, biti sam, osjetiti opasnost. I on nikada ne prestaje učiti, svijet će za jelena uvijek ostati misterij, čak i kada odraste.

KAZALIŠTE ZA DJECU KRAGUJEVAC, KRAGUJEVAC, REPUBLIKA SRBIJA

Osnovano 2003. godine, Kazalište za djecu Kragujevac najmlađe je kazalište te vrste u Srbiji. Na svojem repertoaru kazalište njeguje domaću i svjetsku književnu baštinu, predstave su lutkarske i dramske, a namijenjene su djeci od najranije dobi, djeci školskog uzrasta i mladima.

Kazalište je od početka smješteno u zgradi Doma sindikata, ima 303 mjesta za publiku i scenu opremljenu modernom scenskom tehnikom.

Na sceni Kazališta za djecu Kragujevac svake godine se u prosjeku izvedu tri premijere i oko 170 programa u kojima uživa više od 20 000 posjetitelja.

Osim pripreme i izvođenja predstava iz vlastitog repertoara, Kazalište za djecu Kragujevac očuvalo je tradiciju organiziranja Međunarodnog lutkarskog festivala “Zlatna iskra” na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više vodećih svjetskih kazališta.

Zahvaljujući kvaliteti predstava, što dokazuju gostovanja na prestižnim međunarodnim festivalima, kao i brojne osvojene nagrade, Kazalište je steklo velik ugled u zemlji i u inozemstvu.

Detalji

Koncept: Jakub Maksymov po motivima istoimene bajke Felixa Saltena / Jakub Maksymov based on the fairy tale of the same name by Felix Salten
Režija: Jakub Maksymov
Dizajn scenografije i kostima: Olga Ziębińska
Dizajn i izrada lutaka: Olga Ziębińska
Originalna glazba: Lazar Novkov
Grafički dizajn: Dejan Petrović
Izrada scenografije: Mini Bees
Prijevod s češkog jezika: Jan Zorbić
Fotograf i snimatelj: Zoran Laki Lazarevi
Igraju: Miloš Milovanović, Darija Vulić, Sanja Matejić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović, Marko Đurić

VRIJEME I MJESTO PROGRAMA

22. rujna 2022.
11:00
Dvorana Kulturnog centra Travno

Galerija